A treia zi de proteste pentru angajații din Sănătate. Ministrul Muncii promite că le va asculta nemulțumirile

A treia zi de proteste pentru angajații din Sănătate. Ministrul Muncii promite că le va asculta nemulțumirile Sursa foto: Federatia Sanitas din Romania / Facebook

La începutul săptămânii, angajații din sănătate au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Până miercuri, când sute de persoane din toată țara au venit la proteste, oficialii nu le-au oferit niciun răspuns. Astăzi, Marius Budăi, ministrul Muncii, le-a promis că va sta de vorbă cu ei și le va asculta nemulțumirile.

Este a treia zi de proteste pentru angajații din Sănătate. Sute de oameni din toată țara au venit la București pentru a-și face cunoscute nemulțumirile. Aproximativ 800 de medici și alți angajați ai sistemul de sănătate publică au fost miercuri la sediul PNL și au lăsat o listă cu revendicări.

Marius Budăi, ministrul Muncii, le-a promis că va sta de vorbă cu ei, așa că protestatarii se îndreaptă spre sediul PSD. Oficialul a spus că va discuta astăzi cu ei și va încerca să îi ajute. De asemenea, ministrul a promis că se va ține cont de revendicările lor.

A treia zi de prost al angajaților din Sănătate

Protestul angajaților sistemului public de sănătate a început luni dimineață, în Piața Victorie. În marșul lor, protestatarii au trecut pe la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „”Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, Spitalului Clinic Colentina şi Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angajații din Sănătate sunt nemulțumiți de salarii și cer majorarea veniturilor cu cel puțin 15%. Protestatarii susțin că nu mai reușesc să facă față valului de scumpiri. Cadrele medicale nu au ieșit în stradă doar pentru majorarea salariilor. Aceștia cer o finanțare mai bună a spitalelor din România. Potrivit acestora, tratamentele bolnavilor ar putea fi în pericol dacă nu sunt luate măsuri.

Mitingul declanșat luni face parte dintr-o serie de proteste ale Federației Sanitas care se vor derula în perioada 6 – 8 februarie 2023. Aceștia amenință că dacă în aceste trei zile nu vor ajunge la o înțelegere cu autoritățile, manifestările vor continua. După ce au lăsat o listă cu revendicări la sediul PNL, angajații sistemului de sănătate merg spre sediul PSD. Acolo se vor întâlni cu ministrul Muncii, Marius Budăi, care le-a promis că va purta un dialog cu ei și le va asculta solicitările.