Evenimentul Zilei > EVZ Play > A treia doză, al patrulea val și grotescul. Ce minciuni ascunde eșecul vaccinării
VIDEO

A treia doză, al patrulea val și grotescul. Ce minciuni ascunde eșecul vaccinării

În România haosul e lege: premierul vorbeşte la prânz despre iminenţa vaccinării cu a treia doză. Seara apare la televizor secretarul de stat Baciu și-l contrazice: o a treia doză va fi administrată doar după studii aprofundate. Grotescul continuă: specialiştii vorbesc despre creşterea numărului de cazuri în România, Cîțu anunţă noi măsuri de relaxare de la 1 august. Ce ascunde acest joc bine regizat?

Robert Turcescu și invitații săi la EVZ Play au întors pe toate fațetele dilema fără sfârșit a vaccinării Covid în România. Doar 30% din populație e vaccinată, un procent rușinos” dacă ținem cont de campaniile intense de vaccinare ale statului.

Băieții ăștia nu trăiesc printre mașini, trăiesc în coloana oficială, a remarcat moderatorul referitor la scandalul zilei: parada care a blocat Capitala, la scurt timp după precedentul scandal cu elicopterul plonjat în Piața De Gaulle. Însă adevăratul subiect care bântuie spațiul românesc este: ce înțelege nu numai nea Ion de la țară, ci și „domnul Gheorghe de la oraș când vede aceste declarații aberante, contradictorii ale oficialilor?„.

„Pe loc mi-am făcut vaccinul, abia aștept să fac a treia doză. Trăiesc în secolul 21, am ales pentru viața mea să mă protejez. Fac și a zecea doză atâta cât trăiesc. Dacă aș avea un copil l-aș vaccina, punct. E vorba despre cât de atent ești tu cu tine. Statul român, așa hoț cum e, ne pune la dispoziție un tratament„, a explicat clujeanul Octavian Hoandră.

Asistăm la un lanț de minciuni

Avocatul diavolului în ediția de miercuri a emisiunii a fost jurnalistul Bogdan Comaroni. „Ca reporter de investigații îmi ridic multe chestiuni vizavi de scăpările din laborator (n.r. – ale virusului SARS-CoV-2). De ce se spune că sunt protejați cei care au făcut vaccinul, nu cei care au făcut boala? Unde nu sunt vaccinați deloc nu sunt infecții. Vaccinul nu te protejează, alegerea e a ta. Copiii nu au făcut forme grave, asistăm la un lanț de minciuni. S-a creat precedentul cu HPV, sunt fete care au murit în urma vaccinării”. O altă întrebare care îl pune pe gânduri pe Comaroni este de ce a băgat Cîțu România „în cele 120 de milioane de doze? Cum ai luat doze pentru 6 ani? Cât e șpaga?”

Coada la centrul de vaccinare de la Obor

În opinia lui Turcescu, important este „cât de expus sunt realmente, nu că vine Cîțu și-mi zice de Untold. Nu festivaluri conține vaccinul, e o chestie periculoasă, are efecte adverse. E o fractură logică, noi relaxăm măsurile de la 1 august. Tensiunea există în întreaga societate românească, cine să-i mai înțeleagă pe ăștia? Există momente când știința se înșală, este nevoia omului de a fi dubitativ”, a conchis moderatorul.