Moto:

Pasiunea este mai puternică decât viața însăși. Am fost mereu un adevărat lup singuratic.  Dar am înțeles că, fără un sentiment patriotic, nu vom reuși să fim ceea ce vrem să fim.

Sergiu Nicolaescu

 

Lupii Albi și a 6-a verigă din Documentarul nostru de 7 Trepte. Am retrăit în primele 5 Părți: Ceasul nașterii Lupilor, ne-am întâlnit cu locul Vetrei, cu Școala de la Târgoviște, corolă între Proiecte, spațiul unde s-au unit suflete într-o frumoasă Familie. Am revăzut, prin ochi înlăcrimați de emoție și de dor, spectacolele, trăite parcă cu și mai intensă flamă acum, peste ani.

Ne-am adunat cu toții în jurul unui imaginar Foc al Chemării și al aducerii-aminte pentru acești 7 ani de împlinire și de zidire: actori, spectatori, regizor(i); suflete de Aici, DAR ne-au fost alături, prin cuvânt-testament, pecete a ne-uitării, și cei plecați, între timp, Dincolo, Acasă.

Bogdan Jianu a pornit la acest Drum având în vedere Ansamblul, și nu părțile, Întregul pe care urma să-l dăruiască publicului. Lupii Albi re-cheamă ceasuri din trecut, înviindu-l, iar acest gen de spectacol de evocare desfășurat “One-shut”, în aer liber, cu cadre prin care se încearcă să se redea cât mai fidel pagini de istorie, cere veridicitate, autentic. Și aici se  remarcă rostul și rolul covârșitor al cascadorilor în desfășurarea acestor evenimente.

Astăzi am ales să fac popas în strana inimii unui Om cu un “mină” aparte: Mihai Ungureanu, o legendă în istoria cascadoriei românești, pe cât de genial, pe atât de discret, dar impunător, determinat, perseverent și perfecționist în ceea ce întreprinde. O așezare lăuntrică anume, un copil năzdrăvan, dar înțelept, cuibărit în adultul grizonat de astăzi. Un Om trecut prin foc, la propriu, în atâtea episoade din filmul vieții, dar care a știut să-și păstreze dreaptă coloana cugetului, s-a “încăpățânat” să dăruiască, să își dorească să crească în jurul lui și alte suflete, care să-i urmeze.

Unde ne primește nenicu Ungureanu, cum îi spun Lupii Albi? Într-un colț de rai, așezat de Dumnezeu în Apusenii noștri. Între munți ne-am dat întâlnire, satul Secuieu, Cluj, pentru o vorbă de duh, cu marele nostru cascador.

De ce aici ? Ne răspunde Mihai Ungureanu:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE