A răsuflat totul. Oamenii de știință încep să vorbească. Ce ştia Fauci încă din ianuarie 2020

A răsuflat totul. Oamenii de știință încep să vorbească. Ce ştia Fauci încă din ianuarie 2020 Sursa: arhiva EVZ

Special Report cu Bret Baier, Fox News, scoate la iveală noi date cu privire la dr. Anthony Fauci şi Guvern. Se ridică noi întrebări despre ceea ce știau oamenii de știință americani și oficialii federali din domeniul sănătății.

În episodul de marți seară la Special Report cu Bret Baier, Fox News prezintă primele documentele obținute care arată că dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a fost avertizat din timp că virusul ar putea avea originea într-un laborator din Wuhan, China.

Fauci ştia pe data de 27 ianuarie 2020

Potrivit cronologiei evenimentelor prezentate de Baier, lui Fauci i s-a spus, pe 27 ianuarie 2020, că programul pe care-l conducea a finanțat indirect laboratorul din Wuhan prin EcoHealth - o organizație științifică non-profit din SUA care a lucrat cu noile coronavirusuri

Pe 31 ianuarie, dr. Kristian Andersen, un renumit virolog la Scripps Lab, i-a spus în privat lui Fauci că, după discuții cu colegii săi, unele dintre caracteristicile COVID-19 par posibil modificate, iar „genomul nu este în concordanță cu așteptările din teoria evoluției”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câteva ore mai târziu, Fauci a organizat în grabă un apel cu zeci de virologi din întreaga lume, iar notele de la întâlnirea obținute de Special Report dezvăluie că suspiciunile cu privire la teoria scurgerilor din laborator au fost înăbușite din cauza preocupărilor cu privire la modul în care publicul ar reacționa la știrile despre o posibilă implicare a guvernului chinez.

În cadrul întâlnirii, directorul de atunci al National Institutes of Health, Francis Collins, și-a exprimat temeri că „știința și armonia internațională” ar putea fi afectate, iar acuzațiile de implicare a Chinei ar putea distrage atenția cercetătorilor de top.

Cronologia evenimentelor după avertismentele cercetătorilor

Un alt om de știință de la întâlnire a respins posibilitatea ca virusul să fi sărit de la un liliac la o persoană și a subliniat că virusul ar putea fi generat într-un laborator mult mai ușor. Fauci și alții din cadrul întâlnirii au indicat dovezi că virusul își are originea într-o piață de fructe de mare și animale sălbatice din Wuhan.

Doar patru zile mai târziu, cinci cercetători care au participat la apel au scris că virusul ar fi probabil rezultatul unei scurgeri de laborator.  Nu este clar ce noi dovezi au determinat inversarea opiniei lor, dar comunicările private arată că diferite proiecte au fost trimise lui Fauci și Collins pentru aprobare.

În următoarele câteva luni, Fauci și Collins au lucrat în culise pentru a înlătura teoria scurgerii din laborator

E-mailul de la Collins către Fauci conține un link către un segment al Raportului Special despre această problemă, iar Fauci l-a îndemnat pe Collins să ignore povestea, referindu-se la ea drept un „obiect strălucitor care va dispărea”.

Fauci a continuat să depună eforturi împotriva teoriei scurgerilor de laborator timp de luni de zile, iar Special Report a aflat că doi autori ai raportului științific pe care Fauci l-a promovat au fost în contact strâns cu Fauci acordându-le subvenții de milioane de la agenția sa.

După investigațiile din acel laborator, raportul a fost neconcludent

Un an mai târziu, președintele Biden a însărcinat comunitatea de informații din SUA să investigheze originile COVID, dar raportul a fost neconcludent, în mare parte din cauza refuzului Chinei de a ajuta. În august, după ce teoria scurgerilor din laborator a câștigat mai multă tracțiune științifică, Collins a declarat pentru Special Report că este deschis la posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator, în timp ce a respins ideea că a fost făcut de la zero de oameni, scrie foxnews.