Atât prima doamnă, cât și președintele, au fost surprinși la acea vreme de reproșul dur al amintirii domnului Biden de a lucra cu senatorii segregaționisti și de lipsa de sprijin pentru transportul școlar – o politică de care a beneficiat doamna Harris în copilărie.

O viitoare carte despre Joe Biden

Raportul comentariilor doamnei Biden provine dintr-o viitoare carte despre candidatul prezidențial democrat din 2020 al jurnalistului Edward-Isaac Dovere, al cărui extras a fost publicat în Politico.

Intrând în dezbatere, domnul Biden a fost presupusul lider al grupului de democrați care se luptă pentru nominalizarea partidului, dar poziția sa a fost precară – el este descris în carte ca „liderul îndoielnic”.

În acea noapte din Miami, doamna Harris a dat o lovitură care a devenit unul dintre cele mai memorabile momente ale primarelor.

După aceea, mai mulți oameni spun că doamna Biden a spus într-un apel telefonic cu susținătorii: „Cu ce ​​îi pasă, cu ce luptă, cu ce s-a angajat, ajungi acolo și îi spui rasist fără temei?”

Politico îl citează pe purtătorul de cuvânt al lui Michael Larosa spunând despre raportul apelului: „Multe cărți vor fi scrise în campania 2020, cu nenumărate relatări de evenimente – unele exacte, altele inexacte”.

El a adăugat: „Prima doamnă și echipa ei nu intenționează să comenteze pe niciuna dintre ele”, scrie independent.co.uk.

Cine este Jill Biden

Jill Tracy Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey, dar și-a petrecut copilăria în Willow Grove, Pennsylvania alături de părinți și cele patru surori mai mici. Tatăl său, Donald, a fost casier la o bancă, în timp ce mama ei, Bonny, a fost casnică. După absolvirea liceului, a urmat studiie de modă, însă, în cele din urmă s-a decis să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Delaware. Aici l-a întâlnit pe primul său soț, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson, de care a divorțat ulterior în 1975.

Doi ani mai târziu, Jill urma să se căsătorească cu Joe Biden.