Evenimentul Zilei > International > Joe Biden o desemnează pe Kamala Harris să gestioneze criza migranților
Joe Biden o desemnează pe Kamala Harris să gestioneze criza migranților

Joe Biden o desemnează pe Kamala Harris să gestioneze criza migranților

Kamala Harris a fost întrebată dacă avea planuri să viziteze granița SUA-Mexic luni, dar părea să facă haz de întrebare atunci când aceasta a fost pusă de un reporter. "Nu astăzi", a răspuns Harris, înainte de a zâmbi. "Dar am făcut-o înainte, și sunt sigur că o voi face din nou."

Kamala Harris a fost întrebată dacă avea planuri să viziteze granița SUAMexic luni, dar părea să râdă de întrebare atunci când aceasta a fost pusă de un reporter. „Ai planuri de a vizita frontiera?”, a venit întrebarea în timp ce se afla pe pistă în Jacksonville, Florida. „Nu astăzi”, a răspuns Harris, înainte de a râde. „Dar am făcut-o înainte, și sunt sigur că o voi face din nou”, relatează Daily Mail .

Critici la adresa Kamalei Harris privind criza imigranților

„Hei Kalama: Mai bine te-ai duce acolo”, a scris un utilizator Twitter. „Râde de multe întrebări pentru că este incompetentă”, a spus un alt utilizator. ” Ea nu a fost întrebat despre planurile de vacanță. @KamalaHarris există o criză pe care o ignoră, nu o glumă, nu e amuzant, și oamenii merită răspunsuri reale …. Sunt sigur că voi reveni din nou …”, a declarat o altă persoană furiosă.

Președintele Joe Biden a declarat, de asemenea, duminică, că va face călătoria „la un moment dat”, în ciuda faptului că a declarat anterior că nu intenționează să viziteze. Kamala Harris a fost în Florida unde a promovat  pachetul de 1.9 trilioane dolari pentru soluționarea crizei coronavirus.

Administrația Joe Biden nu vede criza imigranților ca pe o problemă exclusivă a SUA

Administrația Joe Biden a fost criticată pentru modul în care a reacționat la răspunsul său la criză, deși a refuzat să folosească acest cuvânt. ”Copiii care se prezintă la granița noastră și care fug de violență, care fug de urmărirea penală, care fug de situații teribile nu este o criză”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. „Considerăm că este responsabilitatea noastră să abordăm în mod uman această situație și să ne asigurăm că sunt tratați și puși în condiții sigure.”

Mii de imigranți au trecut granița, într-un ritm crescut față de ultimii 20 de ani, după ce restricțiile care au fost aduse în timpul președinției Trump au fost anulate. Luni, administrația Biden a fost atacată după ce reprezentantul democrat Henry Cuellar a publicat fotografii ale unei unități de migranți din Donna, Texas.

”Poporul american începe să înțeleagă gravitatea situației”

Fotografiile arătau că mulți migranți încuiați în țarcuri care păreau similare cu cele pe care administrația Trump le-a folosit. De asemenea, au existat critici suplimentare după ce administrația a părut să restricționeze accesul mass-mediei la centrele de detenție. Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că jurnaliștii vor putea în cele din urmă să viziteze centrele de detenție de frontieră.

”Poporul american începe să înțeleagă gravitatea situației’, a scris Cruz. „Dar nu este suficient pentru membrii Senatului pentru a vedea ce se întâmplă – poporul american trebuie să vadă. De aceea am cerut ca membrilor mass-media să li se permită să ni se alăture. Dar administrația dumneavoastră a refuzat în mod clar și categoric să ofere acces presei.”