Evenimentul ZileiSocialCe se întâmplă dacă bei apă cu semințe de chia. Nicio dietă nu-i face faţă

Ce se întâmplă dacă bei apă cu semințe de chia. Nicio dietă nu-i face faţă

Ce se întâmplă dacă bei apă cu semințe de chia. Nicio dietă nu-i face faţă
Apă cu semințe de chia este un nou truc apărut pentru slăbit. Semințele de chia fac parte din familia de mentă (Lamiaceae), provenind din planta chia originară din Mexic și Guatemala, folosită pentru consum încă din timpuri străvechi.

Aceasta a fost cultivată de azteci, mayași, incași și alte civilizații. În trecut, semințele erau amestecate cu făină pentru a prepara turte sau erau folosite în combinație cu apă pentru a găti ceea ce se numește astăzi porridge sau chiar supe.

Dacă vom consuma apă cu semințe de chia ne va ajuta să simțim senzația de sațietate pentru mai mult timp, iar asta pentru că formează un gel care reduce apetitul și te poate ajuta în privința deficitului caloric. Cu alte cuvinte este o dietă perfect pentru a scăpa de câteva kg în plus înainte de sărbătorile de iarnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce este şi mai important:  28g de semințe de chia conțin substanțe nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grăsimi sănătoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnică recomandată de calciu, 30% din doza zilnică recomandată de magneziu, 27% din doza zilnică recomandată de fosfor.

Semințele de chia conțin, de asemenea, o cantitate considerabilă de zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Cât de bună este reţeta în procesul de slăbire?

Pentru dieta care te ajută să elimini câteva kg, băutura presupune 1 linguriță de semințe de chia și un pahar mare cu apă, iar opțional pentru gust poți adăuga sucul de la o limetă. Semințele de chia sunt bogate în fibre, minerale și vitamine, iar în limba mayașă „chia” înseamnă „putere”, ceea ce oferă aceste semințe de mici dimensiuni pline de acizi grași omega-3 și antioxidanți.

Avertismentul experților: Dacă semințele de chia nu s-au înmuiat bine în apă pentru o perioadă de timp, undeva la 20 de minute și două ore, acestea se înghit greu, pot rămâne blocate și se pot extinde în timp. Este bine de reținut faptul că semințele de chia își măresc volumul de 10 ori mai mult odată intrate în contact cu lichide și pot produce reale probleme în esofag. Într-adevăr, ele își extind volumul și în stomac și te ajută să te menții hidratat și cu apetitul scăzut. Semințele de chia pot fi consumate și cu lapte sau iaurt.

Nu oricine poate consuma apa cu semințe de chia, ele fiind nepotrivite în dietă în anumite situații

În general, ele sunt ideale pentru mai multă energie, pentru un mic dejun rapid sau chiar pentru atleți, dar nu și pentru persoanele care iau medicamente pentru diverticulita colonului, pentru hipertensiune sau care au alergii la nuci sau semințe. Înainte de consum este necesară o discuție cu medicul pentru a evita complicațiile.

Mai mult, experții recomandă consumul cu prudență al semințelor de chia în cazul în care aveţi alergii alimentare, la semințele de susan sau de muștar. Indicat este să consulți un medicul înainte de a include acest tip de semințe în dieta ta.

Pot reduce riscul bolilor cardiovasculare

Oamenii de știință de la Universitatea Arizona din Tucson, SUA și Paraje El Pozo din Santa Fe, Argentina, au efectuat studii pe șoareci care arată că semințele de chia reduc anumiți factori de risc implicați în apariția bolilor cardiovasculare – trigliceridele (grăsimile nesănătoase din sânge), inflamațiile, rezistența la insulină și depozitele de grăsimi de la nivelul abdomenului.

În plus, prin intermediul altor cercetări efectuate în SUA și Brazilia se arată că semințele de chia reduc în mod semnificativ tensiunea arterială în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune, un factor extrem de important în prevenirea și scăderea riscului de apariție a infarctului și a altor afecțiuni cardiovasculare, potrivit vegis.ro.


Accesează: