Se cunosc din copilărie și au fost vecini mai toată viața, chiar dacă în ultima perioadă relația lor s-a răcit. Paul Mieilă și Gheorghe Dincă au fost colegi de școală, apoi au lucrat împreună și multă vreme și-au fost confidenți.

Acum, bărbatul de 66 de ani susține că nu îl mai recunoaște pe cel ce îl considera cel mai bun prieten și mărturisește că în ziua când Alexandra a fost răpită l-a surprins pe Dincă exact când ajunsese cu mașina în fața curții., informează antena3.ro.

Îl cunosc, sau de fapt credeam că-l cunosc foarte bine. Avem multe amintiri împreună, mai ales din tinereţe. Eram nedespărţiţi. El a fost cel care, pe vremuri, m-a şi ajutat să mă şi angajez. Era un om bun şi săritor.

Nu îmi amintesc să fie obsedat de femei. El s-a căsătorit din dragoste. Îşi iubea mult soţia.

El a fost plecat mult timp în Italia. De când s-a întors, a venit parcă alt om. Eu, între timp, m-am îmbolnăvit, ies foarte greu din casă, abia mă mişc. Deşi ne despart câteva case, nu venea să mă viziteze.

Miercuri, pe 24 iulie, eu şi soţia mea am mers la înmormântarea fratelui. Şi reţin foarte bine ora când am ajuns în faţa casei lui Dincă pentru că soţia s-a uitat la ceas. Dorea să vadă cât am mers pe jos. De la casa mea până la el nu e mult, dar eu am parcurs drumul într-o oră. Mergeam, mă opream. Foarte, foarte greu. De aceea, ştiu foarte sigur că la ora 10.30 am ajuns în dreptul casei lui Dincă.

La ora 10,30, exact când noi am ajuns în faţa casei lui Dincă, l-am văzut şi pe el. A parcat maşina peste drum, a coborât, a traversat, a deschis porţile în grabă şi a intrat. A băgat urgent maşina în curte, era grăbit, nu agitat. A trecut pe lângă mine şi nici nu m-a salutat. La 10.30 a băgat-o pe Alexandra în casă. Acum ştiu sigur. Nimeni de la poliţie n-a venit să mă întrebe ceva. Mă duceam eu să le zic, dar v-am zis, mă deplasez foarte, foarte greu”, a declarat Mieilă.

Te-ar putea interesa și: