Prognoza meteo, 21 octombrie. Temperaturi de primăvară în toată țara

Prognoza meteo, 21 octombrie. Temperaturi de primăvară în toată țaraPrognoza meteo. Sursa foto: Pixaay

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru luni, 21 octombrie. Meteorologii anunță o vreme frumoasă, dar rece seara și dimineaţa.

Prognoza meteo. O zi de primăvară în aproape toată țara

Prognoza meteo pentru astăzi este foarte bună, după zilele precedente cu temperaturi scăzute. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat în toate zonele țării. Maximele se vor încadra între 10-19 grade, iar dimineaţa, izolat, va fi ceaţă.

Așadar, săptămâna începe cu o vremea predominant frumoasă și se va încălzi pe parcursul zile, astfel încât valorile termice diurne vor fi ușor peste cele normele climatologice pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult variabil în regiunile estice și senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab, cu ușoare intensificări în zona Banatului.

Temperaturi de peste 20 de grade Celsius în vestul țării

Temperaturile maxime se vor încadra între 15-20 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 0-8 grade, mai coborâte vor în depresiuni cu valor de -5 și -7 grade, mai ales în Carpații Orientali. Temperaturi mai ridicate vor fi în vestul țării și pe litoral. Dimineața și noaptea nu scăpăm de ceață, mai ales în zonele joase.

Copac, Padure Toamna, ToamnăPrognoza meteo. O zi de primăvară în aproape toată țara. Sursa foto: Pixabay

În Timișoara vor fi 16 grade Celsius. La Oradea vor fi, de asemenea, 16 grade Celsius. În Baia Mare temperatourile nu vor trece de 15 grade.

În Cluj Napoca se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius. La Sibiu vor fi 15 grade celsius. În Craiova nu va trece pragul de 16 grade Celsius.

Toamnă, Negru, Întuneric, Decor, ToamnaPrognoza meteo. O zi de primăvară în aproape toată țara. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo pentru București și la munte

În București, luni, pe 21 octombrie, vremea va fi predominant frumoasă, iar pe parcursul zile se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor trece ușor peste normele climatologice din această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 18 grade Celsius, iar minima între 2-5 grade.

La munte, vremea va fi, de asemenea, frumoasă şi se va încălzi uşor faţă de zilele precedente. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi şi în mai ales ân depresiuni, dimineaţa şi seara, vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.

Revista presei