Postul trebuie pregătit din timp. Ce trebuie să mâncăm înainte pentru a rezista

Postul trebuie pregătit din timp. Ce trebuie să mâncăm înainte pentru a rezistaCarne la grătar. Sursa foto. Pixabay

Postul a devenit deja un obicei în rândul românilor, dar mulți îl încep fără să își pregătească organismul în așa fel încât să reziste pe toată perioada cu interdicții la anumite alimente.

Postul trebuie pregătit pentru a putea rezista

Postul nu se tine la voia întâmplării și din acest motiv trebuie să știm că nicio schimbare a obiceiurilor alimentare nu trebuie făcută fără o trecere lentă de la o fază la alta.

Este știut faptul că postul intermitent presupune alternarea între perioadele normale de mâncat și perioade postului. Pentru a evita problemele de sănătate, doctor Cezar recomandată o abordare graduală.

Mai exact, doctor Cezar avertizează că organismul trebuie să primească resursele necesare, în special mineralele, fără de care nu poate rezista cât ține postul.

Doctor Cezar: Putem să punem sare în apă

Doctor Cezar a vorbit despre alimentele care ar trebui consumate și care nu ar trebui consumate înainte de zilele de post intermitent. În acest sens doctorul a spus că: „Vreau să menționez foarte clar că pentru a rezista la un post, să putem să nu mâncăm o anumită perioadă, corpul are nevoie de niște minerale”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Postul trebuie pregătit pentru a putea rezista. Doctor Cezar. Sursa foto. Facebook

Doctor Cezar ne sfătuiește, de asemenea, că în această situație cât ținem postul „putem să bem apă cu minerale”. Mai exact, „putem să punem sare în apă, mai ales dacă apa noastră este săracă în minerale. Dar bineînțeles, o sare de calitate”.

Înainte de a ține postul  trebuie să mâncăm mai multe grăsimi

Dr. Cezar a mai subliniat că „Dacă ne propunem ca de mâine să nu mai mâncăm, trebuie să consumăm mai multe grăsimi și proteine și mai puțini carbohidrați cu absorbție rapidă, și asta deoarece carbohidrații ne cauzează, de fapt, foamea de a doua zi. Pentru că ne dau niște oscilații glicemice”.

Medicul a mai afirmat că „este cel mai simplu să nu mănânci, dar trebuie obligatoriu să-i dai organismului aceste resurse fără de care el nu poate rezista, aceste minerale”, a explicat Doctor Cezar în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la antena3.ro.

Revista presei