Alegerile prezidențiale. BEC a publicat macheta buletinelor de vot. Foto

Alegerile prezidențiale. BEC a publicat macheta buletinelor de vot. Foto Alegeri SUA. Sursa foto: Freepik

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat macheta buletinelor de vot de la alegerile prezidențiale pentru votul prin corespondenţă la al doilea tur de scrutin.

Alegerile prezidențiale: BEC a publicat macheta buletinelor de vot.

Biroul Electoral Central a publicat, luni, 14 octombrie, macheta buletinului de vot pentru votul prin corespondenţă la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României.

Mai exact, în comunicatul BEC se arată că: „Biroul Electoral pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, la data de 14 octombrie a.c., a fost stabilită macheta buletinului de vot utilizat pentru votul prin corespondenţă la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024”.

Cum vor arăta buletinele de vot

De asemenea, se mai spune că s-a constatat că semnele electorale, denumirile formaţiunilor politice, precum şi prenumele şi numele candidaţilor sunt corect imprimate şi vizibile.

Mai mult, procesul verbal întocmit cu ocazia prezentării machetei buletinului de vot utilizat pentru votul prin corespondenţă la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 va putea fi consultat pe pagina de internet a BEC, prezidentiale2024.bec.ro.

În cursul zilei de duminică, BEC a stabilit machetele buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, turul I, respectiv: macheta buletinului de vot utilizat în secţiile de votare din ţară, macheta buletinului de vot utilizat în secţiile de votare din străinătate şi macheta buletinului de vot prin corespondenţă.

Alegerile prezidențiale: 6.916 de români s-au înregistrat pentru votul prin corespondență

De asemenea, mai trebuie subliniat faptul că BEC a validat 14 candidaturi pentru alegerile prezidenţiale, al căror prim tur de scrutin va avea loc în 24 noiembrie. Cel de-al doilea tur de scrutin este programat în 8 decembrie.

Perioada de înregistrare a românilor  aflați în străinătate pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale 2024 s-a încheiat deja. Mai exact, potrivit Autorității Electorale Permanent (AEP), „6.916 de cetățeni s-au înscris pentru votul prin corespondență”.

Revista presei