Alimentul pe care e bine să-l mâncăm toamna. Are efect antidepresiv

Alimentul pe care e bine să-l mâncăm toamna. Are efect antidepresiv Sursa foto Arhiva EVZ

Brânza este alimentul pe care trebuie să îl consumăm toamna, a spus nutriționista Mihaela Bilic. Ea a declarat că brânza încălzită, fie că este prăjită sau topită, are o mulțimime de beneficii pentru sănătate și un efect antidepresiv.

Brânza, un aliment ideal toamna

„Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel”, a spus Mihaela Bilic.

Halloumi

Halloumi. Sursa foto Pixabay

Nutriționista a spus că halloumi sau brânza cipriotă sunt ideale în zilele de toamnă. Halloumi se găsește în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. Ea este făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie. Mihaela Bilic a mai zis că oamenii trebuie să mănânce halloumi atunci când este caldă pentru că rece se face ca un cauciuc.

Halloumi este cea mai bună alegere

Un sortiment de brânză neatrăgătoare ca aspect, însă surprinzătoare ca gust și consistență este halloumi sau brânza cipriotă. Uscată și sărată, imposibil de consumat ca atare, halloumi se transformă spectaculos atunci când este pusă pe grătar sau în cratiță la prăjit: se rumenește frumos, se înmoaie și devine catifelată, fină, un pic elastică și savuroasă la gust. Dacă n-ați mâncat niciodată halloumi, trebuie să încercați, e unică!

Ne puteți urmări și pe Google News
Brânză fondue.

Fondue de brânză. Sursa foto Pixabay

Deși ciprioții au pretenția că le aparține, halloumi este întâlnită în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. În varianta originală e făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie, are un punct de topire foarte înalt, motiv pentru care se pretează perfect la încălzire și gătire. De consumat cat e caldă, odată ce s-a răcit se transformă într-un cauciuc!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Cum să faci fondue de brânză

Mihaela Bilic recomandă și fondue-ul de brânză. Pentru a face fondue trebuie să pui la topit toate tipurile și resturile de brânză pe care le ai prin frigider. Apoi, se adaugă puțin vin. Amestecul se face într-o cratiță groasă de fontă care trebuie pus în mijlocul mesei cu o sursă de căldură sub ea.

Revista presei