Incident violent în Maramureș. Un tânăr de 23 de ani a fost împușcat în picior

Incident violent în Maramureș. Un tânăr de 23 de ani a fost împușcat în picior Poliția Română. Sursa foto: Facebook

Maramureș. Un bărbat în vârstă de 23 de ani din Săliștea de Sus a fost împușcat de polițiști după ce i-ar fi amenințat cu un cuțit. Tânărul a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare și ultraj, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție.

Incident violent în Maramureș

Incidentul ar fi pornit de la un scandal în familie. Polițiștii din Săliștea de Sus, Maramureș au fost chemați să intervină într-un caz de violență domestică. Patrula de poliție s-a deplasat la adresa precizată, unde a identificat doi tineri, un băiat și o fată, de 23 respectiv 20 de ani.

Individul violent a amenințat că va distruge bunurile din locuință. Tânărul din Maramureș s-a baricadat în imobil și a refuzat cooperarea cu agenții de poliție. „În baza sesizării, patrula de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, fiind identificată în curtea unui imobil o tânără, de 20 de ani.

poliția Maramureș

Poliția. Sursa foto: Poliția Română

Un tânăr de 20 de ani a fost împușcat în picior

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că un tânăr, de 23 de ani, aflându-se la domiciliu, ar fi provocat scandal şi ar fi ameninţat cu acte de violenţă, precum şi cu distrugerea unor bunuri. Acesta s-a baricadat în imobil, refuzând cooperarea cu poliţiştii la solicitarea acestora în repetate rânduri de a clarifica situaţia de fapt", a spus Florina Meteş, purtătoarea de cuvânt IPJ Maramureș.

Ne puteți urmări și pe Google News

La un moment dat polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă, după ce bărbatul agresiv a ieșit din locuință înarmat cu un cuțit și hotărât să-i agreseze pe oamenii legii. Agenții au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă bărbatul agresiv nu a renunțat la amenințări și ar fi intenționat să-l atace pe unul dintre cei doi polițiști.

Pistol

Pistol. Sursa foto: Arhiva EVZ

Individul din Maramureș a fost arestat pentru 24 de ore

Individul în vârstă de 23 de ani a fost împușcat în piciorul drept, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului până la sosirea echipajului de ambulanță. „La un moment dat, acesta ar fi ieşit din imobil, având asupra sa un obiect înţepător, îndreptându-se înspre poliţişti, moment în care, unul dintre agenţii de poliţie a efectuat somaţie, prin executarea a două focuri de avertisment, folosind armamentul din dotare.

Întrucât acesta nu a răspuns solicitărilor poliţiştilor şi, totodată, ar fi intenţionat să arunce obiectul înţepător înspre aceştia, unul dintre agenţii de poliţie a executat un foc de armă asupra tânărului de 23 de ani, fiind rănit în zona coapsei piciorului drept.

Acestuia i-au fost acordare îngrijiri medicale la faţa locului, fiind ulterior transportat la spital pentru investigaţii medicale de specialitate", a precizat Florina Mete, purtătoarea de cuvânt IPJ Maramureș. Bărbatul a fost arestat pentru 24 de ore.

Revista presei