Rețetă ușoară pentru zilele de vară. Tartă cu brânză și ceapă roșie

Rețetă ușoară pentru zilele de vară. Tartă cu brânză și ceapă roșie tartă cu brânză și ceapă. Sursă foto: Freepik

Paul Ainsworth a fost inspirat să recreeze acest fel de mâncare după ce a petrecut o zi la fostul restaurant al lui Marco Pierre White, Mirabelle. „Acesta a devenit primul fel de mâncare vegetariană pe care l-am pus în primul meniu pe care l-am scris vreodată pentru restaurantul din Cornwall. A fost un preparat câștigător, chiar și cu oaspeții care nu erau vegetarieni. Funcționează și cu ceapă albă mică. Puteți fi creativi și cu morcovii, păstârnacul, napii și țelina" a spus bucătarul.

Există câteva rețete care sunt perfecte pentru zilele de vară. Dacă nu știi ce să mai prepari pentru familia ta, trebuie să încerci această tartă cu brânză și ceapă roșie.

Rețetă de tartă cu brânză și ceapă roșie

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara patru porții de tartă cu brânză și ceapă:

  • 3 cepe roșii mari, decojite și tăiate în bucăți de 2 cm
  • 4 fire de cimbru, frunzele culese
  • 100 g de foitaj gata preparat
  • 15 g unt nesărat
  • 40 g de alune, decojite
  • 8 felii de brânză de capră
  • ulei de măsline extravirgin, pentru stropire
  • oțet balsamic, pentru stropire
  • sare de mare
  • piper negru

Pentru caramel balsamic:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 25 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe

Mod de preparare

1. Pentru a face caramelul balsamic, luați o tigaie mică rezistentă la cuptor (de aproximativ 20 de centimetri) și topiți zahărul la foc mediu, amestecând ocazional, până când devine auriu. Temperatura va ajunge la 160C dacă se folosește un termometru pentru zahăr.

2. Se îndepărtează de pe foc și, cu mare grijă, se adaugă oțetul balsamic, care va face bule. Se amestecă pentru a se răci, apoi se adaugă untul rece tăiat cubulețe, puțin câte puțin, pentru a forma un caramel catifelat. Se lasă deoparte.

3. Preîncălziți cuptorul la 200C ventilator.

4. Într-un bol, condimentați ceapa roșie tăiată felii cu sare de mare, un vârf de cuțit de piper negru și frunzele de cimbru. Acum puneți cepele roșii peste caramelul balsamic, până când tava este complet plină.

5. Luați o farfurie, puțin mai mare decât forma pentru tarte, și așezați-o deasupra foii de foitaj, apoi tăiați în jurul farfuriei pentru a crea un cerc de foitaj.

6. Așezați cu grijă cercul de patiserie deasupra cepei roșii și apăsați ușor de jur împrejur pentru a sigila. Faceți o mică gaură în mijlocul foii de patiserie pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.

7. Coaceți timp de 55 de minute, verificând la fiecare 15 minute aproximativ, până când aluatul este crocant. Se scoate din cuptor și se pune tava pe un grătar pentru a se răci timp de cel puțin 20 de minute.

Ultimii pași ai rețetei

1. Luați o tigaie mică și puneți-o pe foc mediu-mare. Adăugați untul și topiți-l până face spumă, apoi adăugați alunele și prăjiți-le în unt până când sunt strălucitoare și aurii. Se condimentează cu sare de mare. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie, apoi tocați-le grosier, lăsându-le bucăți.

2. Înainte de servire, puneți tarta cu ceapă roșie prăjită înapoi în cuptor pentru câteva minute pentru a înmuia caramelul.

10. Se răstoarnă pe o planșetă sau o farfurie. Așezați deasupra feliile de brânză de capră, urmate de alunele tocate. Se termină cu puțin ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic, conform The Independent .

Revista presei