Rețetă de cremă de zahăr ars. Cel mai căutat desert din restaurantele de lux din Franța

Rețetă de cremă de zahăr ars. Cel mai căutat desert din restaurantele de lux din Franța Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Un desert care merită încercat. Sursa: Arhiva EVZ

Gospodinele pot să încerce o rețetă simplă și gustoasă de cremă de zahăr ars. Pentru acest desert aveți nevoie de câteva ingrediente. Timpul de preparare este de aproximativ o oră și jumătate.

Gospodinele nu trebuie să meargă la un restaurant de lux pentru a mânca un desert delicios, ci să încerce această rețetă franțuzească de cremă de zahăr ars. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 litru de lapte 8 ouă o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramelizare 1 plic cu zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom ½ ceaşcă de stafide – opţional ½ coajă de lămâie – opţional

Rețetă de cremă de zahăr ars

Puneţi cana de zahăr de 150 gr. într-o cratiţă înaltă şi lăsaţi-l pe foc, să se topească până capătă o culoare maronie. Nu ţineţi zahărul caramelizat prea mult pe foc pentru că o să devină amărui. După ce s-a topit, luaţi cratiţa de pe foc. Cât timp este lichid zahărul caramelizat, distribuiţi-l uniform pe pereţii vasului şi apoi lăsaţi-l la răcit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Separat într-un vas mai înalt, spargeţi ouăle. Cu ajutorul unui mixer, bateţi ouăle până devin spumă, apoi adăugaţi treptat cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Adăugaţi laptele şi mixaţi continuu. Nu uitați de esenţa de rom, zahărul vanilat. Puteți adăuga și stafide şi coajă de lămâie.

Rețeta de cremă de zahăr ars. Simplu și rapid de preparat

Sursa foto: 28589818 © Vladimir Maric | Dreamstime.com

Turnaţi compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit) . Zahărul caramelizat trebuie să trosnească.

Puneţi cratiţa cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte (sau în alt vas mai mare). Crema de zahăr ars se pune în bain marie.Cuptorul trebuie să fie bine încins, la 160 de grade. Dacă nu aveţi un cuptor gradat, încingeţi bine cuptorul, aproximativ 15-20 minute înainte de a pune la cuptor crema de zahăr ars. Desertul trebuie lăsat la cuptor 1 oră şi jumătate, potrivit gastronomie.rfi.ro.

Apoi, puneţi cratiţa la rece, în frigider, timp de 2-3 ore. Puteți să adăugați și frișcă peste crema de zahăr ars. Asta este tot. Poftă bună!

Puteți să serviți acest desert și cu frunzuliţe de mentă proaspătă sau migdale pisate / fistic pisat sau 3 căpşune / porţie.