Așa se face borșul de casă. Rețeta originală

Așa se face borșul de casă. Rețeta originalăBorș. Sursa foto: Youtube

România. Există o rețetă de borș de casă foarte simplă și delicioasă.  De fapt, aceasta este rețeta originală. Poți bea borșul sau îl poți pune în ciorbe. Pentru această rețetă trebuie să pregătești următoarele ingrediente:

  • o cană de tărâțe de grâu (de preferat bio, ca să nu aibă chimicale)
  • o cană de mălai 5-6 felii de pâine neagră (fără aditivi)
  • apă plată sau de izvor (nu de la robinet, că are clor).

Huștele se țin într-un borcan de sticlă cu capac, la frigider. Ele sunt cel mai important ingredient din borș.

Rețetă de borș de casă

  1. Peste huște se adaugă apă caldă( cât mai multă) și se lasă peste noapte.
  2. A doua zi se pune apă fierbinte (chiar dacă e apă plată, o fierbi și apoi o lași la răcit) peste amestec, într-un borcan de sticlă de 5 l.
  3. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se acoperă cu o farfurie și se lasă la cald să se acrească 1-2 zile. Mare atenție la temperatura la care lași compoziția. Se acrește mai rapid la căldură.
  4. Pentru culoare se pot pune câteva felii de sfeclă roșie. Poți adăuga și câteva frunze de leuștean pentru aromă.
Borș

Borș. Sursa foto: Youtube

Ce beneficii are borșul

Borșul este bun pentru combatera anemiei, sinuzită, tuberculoză, indigestie, bronșită, astm oboseală cronică. El este bogat în vitaminele din complexul B, inclusiv vitamina B12, precum și minerale: calciu, seleniu, zinc, magneziu. Acesta te ajută să ai o digestie bună.Borșul tradițional are și alte beneficii:

  • Adjuvant în tratarea cancerului de colon și a tuberculozei;
  • Scade tensiunea arterială;
  • Reduce colesterolul;
  • Previne tromboza și infarctul miocardic;
  • Tratatează insomnia, durerile de cap, mahmureala, oboseala cronică, dischineziile biliare, bolile respiratorii cronice;
  • Detoxifică organismul;
  • Calmează durerile de ficat și de bilă.
Ciorbă

Ciorbă. Sursa foto: Pixabay

Borșul în ciorbă

În general, borșul se pune în ciorbă.Ciorbele de zarzavat purifică organismul și accelerează tranzitul intestinal. Ele au un conținut mic în grăsimi și glucide și sunt bogate în fibre. Ciorbele hidratează și sunt un remediu foarte bun împotriva constipației și a mahmurelii. Ciorbele de pasăre au cantități mari de acetilcolină și ne pot scăpa de răceală.

În România, borșul se folosește foarte mult în ciorbe. Mulți consideră că acesta este cel mai important ingrediente.

Ne puteți urmări și pe Google News