Cele mai aglomerate zile la vămi. Când e bine să pleci pentru vacanța în Grecia

Cele mai aglomerate zile la vămi. Când e bine să pleci pentru vacanța în Grecia Vamă Bulgaria. Sursa foto Youtube

Nu în fiecare zi vămile prin care treceți pentru a ajunge în Grecia sunt aglomerate. Potrivit forumurilor de turiști care merg în vacanță cu mașina, sâmbăta și lunea ar fi cele mai aglomerate zile. Mulți turiști pleacă în cele două zile și se întorc de regulă lunea. Astfel timpii de așteptare pot crește semnificativ.

Dacă în această dimineață s-a trecut în 6 minute la Ruse-Giurgiu, sâmbăta sau lunea se pot sta și două ore. Același lucru se întâmplă și în vămile grecești. ”Vama Kulata la 8:45 blocaj total coada de 7 km se estimeaza 2 ore timp asteptare”, a scris un turist într-o zi de luni.

Vama Giurgiu.

Vama Giurgiu. Sursa foto Youtube

Vămile la care așteptați mai puțin

De asemenea în aceiași zi de luni, nici la Makaza nu a fost mai lejer. S-au stat trei ore în sensul de mers către Grecia, tot la vamă. Nici cei care trec prin alte vămi românești nu sunt mai feriți de vămile din Macedonia. Totuși, prin Bechet și Calafat timpii de așteptare nu sunt mari. Ceea ce trebuie să aveți în vedere este programul bacului.

Acesta circulă cam din două în două ore, drept urmare este important să nu-l ratați. Altfel tot timpul pe care l-ați fi economist, îl pierdeți așteptând alt bac. Iar vama Macedoniei cu Grecia poate fi și ea aglomerată. ”La Evzoni, am trecut acum, timp de așteptare două ore și jumătate”, a scris un turist. Desigur acest lucru se întâmplă pe timp de zi, noaptea se pare că este mult mai puțin aglomerat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici Macedonia nu e o salvare

”Am fost la ora 4 dimineața în vamă (ne cazăm întotdeauna la Gevgelija) și am stat 20 minute. Dar din cauza timpilor de așteptare la vamă, mă gândesc serios dacă se mai merită să mergi cu mașina sau nu....!” a apreciat un alt turist. Nici la întoarcere lucrurile nu sunt roz, dacă veniți lunea. Numai în vama Giurgiu este posibil să stați câteva ore.