Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci la grătar. Riscurile sunt mari

Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci la grătar. Riscurile sunt mari Grătar. Sursa foto Pixabay

România. Există anumite alimente pe care nu ar trebuie să le mănânci niciodată la grătar, mai ales în zilele cu caniculă. Multă lume iubește burgerii, dar aceștia sunt extrem de periculoși pentru sănătate dacă au multă carne sau maioneză.

Nutriționiștii vă recomandă să alegeți o variantă din carne tocată de vită slabă. Este indicat amestec de carne cu 25% grăsime. Puteți pune roșie, castravete, ceapă roșie și brânză feta în burger. Evitați sosurile și cartofii prăjiți. Au multe calorii și sunt nesănătoase.

Salatele clasice din cartofi sau paste conțin și maioneză, care crește riscul toxiinfecțiilor alimentare, în special vara. Este indicat să faci o salată cu iaurt grecesc și să nu pui alte sosuri. Prepară o salată cu legume proaspete tăiate cubulețe: castraveți, dovlecei, roșii, porumb, spanac sau orice altceva. Puteți alege paste din năut, sunt mult mai sănătoase.

Alimente pe care să nu le mănânci la grătar

Cârnații conțin multă sare, grăsimi și sunt foarte calorici. Puteți alege cârnați din carne de curcan sau pui, care nu conțin multă grăsime. Nutriționiștii vă recomandă să evitați să faceți cârnați la grătar în zilele călduroase.

Ne puteți urmări și pe Google News
Grătar

Grătar . Sursa foto Pixabay

Alege o friptură slabă

Friptura la grătar este o sursă bună de proteine, dar fără acea cantitate excesivă de sos caramelizat, care conține mult zahăr și care este periculoasă. Alegeți un amestec de chimen, ardei chipotle tocat, praf de ceapă, coriandru tocat și coaja de portocală. Este indicat să mâncați o friptură cât mai slabă, dacă nu vreți să aveți probleme cu digestia și să vă îngrășați.

Grătar

Grătar. Sursa foto Pixabay

Evită carnea marinată

Nici carnea marinată în exces nu este bună. Marinează friptura folosind doar ulei de măsline extravirgin și nu lăsa carnea peste noapte. Uleiul de măsline, sucul de citrice, usturoiul tocat și ierburile aromatice sunt sănătoase.

Evită chipsurile cu sos când te aduni cu prietenii la grătar sau în oraș. Această combinație este o bombă calorică, iar riscurile sunt mari, dacă o mănânci seara, potrivit Capital.