Dieta care ajută la îmbunătățirea memoriei. Creierul va stoca mult mai bine informațiile
- Dosofteea Lainici
- 13 iulie 2024, 17:16
România. Maximizați funcția memoriei cu o dietă bogată în nutrienți. Cercetările indică faptul că funcția memoriei poate fi legată de dietă. Un plan alimentar sănătos care include o varietate de alimente vegetale bogate în fitonutrienți și grăsimi dietetice poate îmbunătăți starea generală de sănătate. Fitonutrienții sunt substanțe găsite în anumite plante despre care se crede că sunt benefice pentru sănătatea umană și ajută la prevenirea anumitor boli.
O dietă sănătoasă pentru creier este esențială
O dietă sănătoasă pentru creier este esențială pentru amintiri bogate, deoarece ceea ce este bun pentru inimă poate fi bun și pentru creier. Pentru a realiza acest lucru, este recomandat să renunțați la grăsimile nesănătoase și să vă diversificați portofoliul de alimente pe bază de plante.
Fructele bogate în antioxidanți, cum ar fi afinele, strugurii, pepenele roșu și avocado, pot proteja creierul de daunele oxidative și pot preveni demența care afectează memoria. Strugurii sunt plini de resveratrol, un compus care stimulează memoria, în timp ce pepenele roșu are o concentrație ridicată de licopen și este o sursă bună de apă pură. Avocado sunt bogate în grăsimi mononesaturate, care îmbunătățesc funcția memoriei prin îmbunătățirea nivelului colesterolului din sânge atunci când sunt consumate cu moderație în locul grăsimilor saturate.
Legumele pot stimula funcționarea memoriei
Legumele precum sfecla, verdele cu frunze închise, cerealele integrale, leguminoasele, peștele, grăsimile mai sănătoase și ierburile sau semințele pot stimula funcționarea memoriei. Carbohidrații complecși asigură un aport lent și susținut de glucoză și sunt bogați în folat, o vitamină B care stimulează memoria. Peștele – cum ar fi somonul, păstrăvul, macroul, heringul, sardinele și crapii – este bogat în acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă, care s-au dovedit a îmbunătăți memoria atunci când sunt consumați de una până la două ori pe săptămână. Scoicile și crustaceele sunt surse bune de vitamina B12, un nutrient implicat în prevenirea pierderii memoriei.
Nucile pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol
Grăsimile mai sănătoase, precum uleiul de măsline și nucile, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL atunci când sunt utilizate în locul grăsimilor saturate sau trans. Ierburile sau semințele, cum ar fi semințele de cacao, rozmarinul, menta, semințele de susan și șofranul, pot contribui, de asemenea, la funcția memoriei.
În concluzie, o dietă sănătoasă care include o varietate de alimente pe bază de plante, grăsimi sănătoase și ierburi sau semințe poate contribui la menținerea funcției memoriei, potrivit medicalxpress.com.