Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărie

Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărieSursa Foto: Arhiva EVZ

Această plantă este deseori folosită în bucătăria românească. Puțini români știu ce proprietăți are pentru organism.

Pătrunjelul este de cele mai multe ori folosit pentru mâncărurile gătite. Acesta este utilizat ca un condiment puternic și în salate, având proprietatea de a potența aromele. Puțini români știu ce proprietăți are acest ingredient, adăugat inclusiv în ciorbe.

Condiment ideal pentru creier, folosit de români pentru ciorbe

Pătrunjelul este folosit în bucătăria românească în numeroase preparate. Acesta are proprietatea de a potența aromele mâncărurilor și de a oferi un plus de gust. Mai mult, numeroase gospodine îl aleg și pentru aspectul deosebit oferit preparatelor atunci când este adăugat la finalul procesului de gătire. În marile magazine, pătrunjelul uscat este ambalat ca un condiment.

Această variantă nu are aceeași aromă puternică atunci când este adăugată în preparate. Adăugat peste garnituri, salate sau un ciorbe, acest condiment uscat sau verde poate fi de un real ajutor pentru organism.

Ce conține

Pătrunjelul are un conținut bogat de apigenin, flavonoid vegetal netoxic, cu efecte antioxidante. Aceste elemente sunt ideale pentru curățarea radicalilor liberi.

Componentele pe care acest condiment le conține contribuie la o bună funcționare a creierului.

O echipă de oameni de știință din Brazilia au aplicat apigeninul la celulele stem umane. În urma acestui proces au fost create conexiuni puternice și neuroni.

Cercetătorii folosesc aceste date pentru a realiza noi descoperiri și tratamente legate de afecțiunile psihice. În acest sens sunt vizate Alzheimer-ul, dar și depresia, considerată o condiție medicală.

Condiment pentru funcționarea creierului

Pătrunjel verde. Sursa foto: Dreamstime.com

Curcuma, condiment ideal pentru persoanele depresive

Curcuma este un alt ingredient Indicat consumul regulat. Oamenii de știință au arătat că India, acolo unde acest condiment este consumat, riscul de Alzheimer este cu 25% mai scăzut.

Oamenii de știință au efectuat studii pe șoareci, cărora le-a fost administrată curcuma de câteva ori pe zi, în hrană. Cercetătorii au observat că în cazul acestora s-au format mai puține plăci de amiloid. Acestea reprezintă un indicator al bolii Alzheimer.

Ne puteți urmări și pe Google News