Cea mai rapidă înghețată. Pepenele, ingredientul vedetă

Cea mai rapidă înghețată. Pepenele, ingredientul vedetă Înghețată. Sursa foto: Pixabay

În a doua parte a lunii iulie se anunță zile toride, iar deserturile răcoritoare sunt la mare căutare. Cei care vor să stea departe de înghețata din comerț și evită să consume zahăr, au la îndemână o variantă sănătoasă a acestui deliciu de vară. Iată cum se poate pregăti acasă.

Înghețată vegană cu pepene

Pepenii românești se vând deja în piețele din România, iar gustul lor va completa perfect acest desert. Fie că alegi să folosești pepenele roșu sau galben, rezultatul final va fi peste măsura așteptărilor, arată rețeteșivedete. Pentru a prepara acest deliciu răcoritor ai nevoie de doar câteva ingrediente:

  • o jumătate de pepene roșu
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • sirop de mentă (opțional)
  • un strop de esență de vanilie

Pentru a obține o înghețată cremoasă, ingredientele se pun la frigider înainte de a începe procesul de preparare. După câteva minute la rece, uleiul de cocos va putea fi utilizat în forma solidă.

Mod de preparare

Pepenele se taie în cubulețe și se adaugă în robotul de bucătărie. Peste acesta se toarnă mierea și siropul de mentă. Adăugarea acestei arome este opțională. Gustul inconfundabil al pepenelui copt va fi completat de siropul cu gust puternic de mentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste aceste ingrediente se pun și cele două lingurițe de ulei de cocos. Ingredientele se amestecă la o viteză constantă timp de 2-3 minute, iar compoziția obținută se toarnă în formele preferate.

Înghețată

Înghețată. Sursa foto: Pixabay

Înghețată vegană

După minim o oră la congelator, te poți bucura din plin de acest desert fabulos. Pentru varianta rapidă a acestei înghețate, ingredientele se pot lăsa înainte de a fi amestecate la congelator. Astfel, desertul va fi gata în mai puțin de 5 minute.

Pentru un plus de savoare și o consistență mai cremoasă, în compoziția de înghețată se poate adăuga și o lingură de smântână vegetală. Desertul poate fi oferit și celor mici.