Salată de castraveți cu aguridă. O prepari în doar trei minute

Salată de castraveți cu aguridă. O prepari în doar trei minuteSalată de castraveți. Sursa foto: Pixabay

România. Majoritatea rețetelor de vară conțin puține calorii și se prepară rapid. Salatele și preparatele cu legume din belșug sunt preparate de toate gospodinele în această perioadă. Se pot pregăti într-un timp scurt și sunt ideale de savurat chiar și reci. Dacă salatele acre sunt pe gustul tău, această variantă îți va cuceri papilele gustative.

Salată de castraveți cu aguridă

Agurida nu este cunoscută în toate zonele țării, însă poate schimba complet gustul salatelor. Aceasta se prepară prin zdrobirea strugurilor verzi. Zeama rezultată în urma acestui proces de adaugă în salata sau se folosește pentru a da gust ciorbelor.

Salată

Castraveți. Sursa foto: Pixabay

În plus, acest lichid conține numeroși antioxidanți și vitamine. Iată cum prepari salata cu aguridă.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 castraveți de grădină
  • 12-15 boabe de struguri verzi (necopți)
  • o linguriță de ulei de dovleac
  • sare, piper
  • mărar (opțional)

Cum o prepari

Boabele verzi de struguri se spală bine și se pun într-un mojar pentru a fi zdrobite. Este ideal ca acest proces să fie făcut manual, nu cu ajutorul unui blender, care va transforma strugurii necopți într-o pastă.

După ce strugurii s-au zdrobit, aceștia se trec printr-o sită deasă, iar zeama rezultată se pune deoparte. Castraveții se curăță de coajă și se taie în felii, potrivit gastron.ro.

Salată de castraveți cu aguridă

Castraveții se pun într-un bol încăpător, iar peste aceștia se toarnă zeama de aguridă și uleiul de dovleac. Acestea are un gust dulceag, care va îl completa perfect pe cel al strugurilor verzi. Salata se asezonează cu sare și piper și se poate servi. Opțional, se poate adăuga și mărar tocat.

Această salată se poate savura alături de piure de cartofi, pilaf de orez sau papricaș. Agurida poate fi consumată și de persoanele care se confruntă cu gastrita, spre deosebire de oțetul din comerț. Sucul acru rezultat prin presarea strugurilor verzi se folosește inclusiv în diete.