Un desert delicios fără zahăr și fără făină. Tartă din orez cu făină de cocos și migdale
- Maria Pană
- 17 martie 2024, 09:00
Nu toate deserturile trebuie să aibă zahăr pentru a fi delicioase. Este și cazul tartei din orez care nu conține niciun fel de îndulcitor, dar este o prăjitură în toată regula, Așadar avem nevoie de următoarele ingrediente
- 150 g orez obișnuit
- 600 ml lapte
- 1 ou
- 50 g ricotta
- 10 smochine tăiate foarte mărunt
- 30 g făină de cocos
- 30 g făină de migdale
- 20 g cacao
- aromă de vanilie
- scorțișoară
- 2 g sare
Prima dată fierbem orezul. Mai întâi se clătește, ulterior se lasă la fiert în lapte.
După ce s-a fiert îl lăsăm să se răcorească. Amestecăm ricotta cu oul folosind un mixer până când se încorporeză cele două ingrediente. Apoi această cremă se adaugă peste orezul fiert. Amestecați mai întâi ușor, apoi băgați mixerul până totul devine ca o pastă.
Tarta fără zahăr, înculcită cu smochine
Acum se poate adăuga în compoziție și făina de migdale și cea de cocos. Amestecați din nou, ușor până când devine un aluat. Adăugași apoi cacao, sare, smochinele mărunțite, aromele de vanilie și scorțișoară. Tapetați o tavă cu hârtie de copt sau cu unt și pesmet din belșug.
Folosiți varianta doi dacă doriți ca tarta să aibă și aroma de unt și să fie puțin crocantă pe margine. Apoi puneți toată compoziția în tavă. Cuptorul trebuie să fie deja încălzit atunci când puneți tava în el.
Nu o scoateți din tavă imediat ce s-a copt
Apoi, timp de 45 de minute lasați tarta să se coacă la 180 de grade, ca și temperatură. Faceți testul scobitorii după 40 de minute pentru a vedea dacă mai este necesar să lasați tarta la copt. Dacă nu s-a copt o verificați la cele 45 de minute, din nou. După ce s-a copt scoateți tava din cuptor.
Lăsați tarta în tavă pentru alte câteva zeci de minute să se răcorească pentru a o putea scoate cum trebuie din tavă. Poftă bună!