Rețetă de rulouri cu scorțișoară și cremă de brânză. E mai simplă decât crezi

Rețetă de rulouri cu scorțișoară și cremă de brânză. E mai simplă decât creziCinnamon Rolls. Sursa foto: Viennetta | Dreamstime.com

Dacă vă place scorțișoara, dar nu știți cum să o includeți în deserturi, rețeta de rulouri cu scorțișoară și cremă de brânză este soluția perfectă. Este un desert ușor de preparat și rapid, iar gustul final va fi o adevărată încântare pentru mulți.

Denumite și „cinnamon rolls”, aceste rulouri cu scorțișoară sunt delicioase și aromate, putând fi pregătite cu o seară înainte sau chiar în aceeași zi. Pot fi servite cu succes la micul dejun.

Ingrediente rețetă rulouri cu scorțișoară

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 180ml lapte călduț
  • două lingurițe de drojdie uscata
  • 50g zahăr
  • un ou + 1 gălbenuș
  • 55g unt topit
  • o linguriță de vanilie
  • 360g faină
  • un praf sare.

Pentru umplutură ne trebuie:

  • 130g zahăr
  • o linguriță scorțișoară
  • 55g unt la temperatura camerei.

Pentru glazură:

  • 150g cremă de brânză
  • 3 lingurițe de unt
  • 100g zahăr pudră
  • jumătate de linguri vanilie.
Rulouri cu scorțișoară

Rulouri cu scorțișoară. Sursa foto: Tyler Olson | Dreamstime.com

Mod de preparare

  1. Laptele cald se adaugă într-un vas. Peste lapte se adaugă drojdia și zahărul, apoi se lasă timp de două minute pentru activare.
  2. În continuare, se adaugă untul topit, oul, gălbenușul și esența de vanilie în vasul cu lapte și drojdie. Se amestecă folosind un mixer electric sau manual, cu o spatulă.
  3. Într-un alt recipient, se amestecă praful de sare cu făina, apoi această combinație se adaugă treptat peste compoziția din ouă.
  4. Aluatul se frământă, iar dacă este prea lipicios și se lipește de bol, se poate adăuga 1-2 linguri de făină suplimentare.
  5. Se formează o minge din aluat și se transferă într-un vas uns cu ulei. Vasul se acoperă cu un prosop curat și se lasă aluatul să crească timp de o oră și jumătate.
  6. După ce timpul s-a scurt, aluatul se întinde sub forma unei coli A4.
  7. Peste aluat se întinde untul la temperatura camerei, pregătit pentru umplutură. Se presară amestecul din zahăr și scorțișoară peste unt.
  8. Aluatul se rulează cât mai strâns și apoi se taie în bucăți folosind un cuțit zimțat sau ață.
  9. Rulourile obținute se așază într-un vas de copt uns cu unt și se lasă să crească încă 40 de minute.
  10. După cele 40 de minute, rulourile se introduc direct în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Batoane de scorțișoară

Scorțișoară. Sursa foto: Barol16 | Dreamstime.com

Pentru glazură:

  1. Se mixează toate ingredientele pentru glazură până când obținem o consistență omogenă.
  2. Glazura se adaugă peste rulourile calde înainte de servire, potrivit quick_goodies.

Dacă nu avem timp să preparăm desertul, putem lăsa aluatul la frigider, peste noapte. Va deveni și mai fraged.