Dependența de zahăr. Care sunt primele simptome

Dependența de zahăr. Care sunt primele simptomeZahăr. Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicii au declarat că dependența de zahăr este extrem de periculoasă și că cei care se confruntă cu această problemă nu trebuie să ignore anumite simptome.

Medicii au explicat de ce este periculoasă dependența de zahăr și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignorăm. Conform calculelor OMS, nu ar trebui să depășim 25 de grame de zahăr, zilnic, dar puțini respectă asta.

Consumul de prea mult zahăr poate contribui la creșterea nivelului tensiunii arteriale. Un studiu publicat în Nutrients a constatat că există o legătură puternică între un aport mai mare de zahăr adăugat și niveluri mai ridicate ale tensiunii arteriale la persoanele între 65 și 80 de ani.

Dependența de zahăr - simptome

Cei care consumă prea mult zahăr au probleme dentare, cum ar fi cariile. Cercetările au descoperit că un consum excesiv de zahăr este cauza numărul 1 a cariilor dentare. Zahărul slăbește și smalțul dinților.

Consumul de prea mult zahăr „poate altera metabolismul și poate deteriora ecosistemul microbiomului nostru intestinal. Un intestin sănătos ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge și de insulină. Așadar, atunci când mâncăm prea mult zahăr, forțăm acel ecosistem să muncească prea mult. Practic, cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât corpul tău crede că are nevoie de mai mult. Iar acest lucru, evident poate duce la creșterea în greutate”, spune dieteticianul Courtney D’Angelo.

zahar

Depedența de zahăr. Care sunt primele simptome. Sursa: Airborne77 | Dreamstime.com

Zahărul îngrașă

Medicii au mai spus că produsele care au adăugat zahăr, au mai multe calorii și nutrienți de calitate inferioară. Cei care vor să slăbească trebuie să evită dulciurile. Doctorii recomandă înlocuirea zahărului cu îndulcitori naturali.

Cu ce poate fi înlocuit zahărul

Stevia poate fi introdusă în deserturi, sucuri, fără să existe riscuri pentru sănătate. Ea este recomandată și în dietele restrictive de carbohidrați. Un alt element care poate înlocui cu succes zahărul este piureul de mere.

Mare atenție la miere! Mierea consumată în exces poate face mult rău organismului, ca și zahărul. Ea are un indice glicemic ridicat, deci nu este recomandat diabeticilor, potrivit ziarulromânesc.

Ne puteți urmări și pe Google News