Alimentele pe care ar trebui să le eviți la micul dejun

Alimentele pe care ar trebui să le eviți la micul dejun Mic dejun. Sursa foto: Dreamstime.com

În încercarea de a mânca alimente care să le asigure o doză mare de energie după micul dejun, numeroase persoane fac greșeli uriașe în ceea ce privește alimentația.

Micul dejun constituie una dintre mesele principale ale zilei. Pentru a-i asigura organismului un aport echilibrat de nutrienți, alimentele consumate la prima masă  a zilei trebuie să fie una alese cu mare atenție. Numeroși români fac greșeala de a mânca la micul dejun produse de patiserie. Acest obicei poate avea efecte devastatoare asupra organismului, dacă sunt păstrate pe termen lung.

De ce nu ar trebui să consumi produse de patiserie la micul dejun

Prima masă a zilei influențează nivelul de energie pentru câteva ore. Din acest motiv produsele mâncate la micul dejun trebuie să conțină proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, dar și vitamine.

Numeroși români optează pentru a mânca la micul dejun produse de patiserie sau cereale cu lapte, îndulcite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste opțiuni nu sunt recomandate de nutriționiști. Aceștia susțin că alimentele care conțin grăsimi vegetale hidrogenate, precum produsele de patiserie pot duce la probleme digestive și balonare. Pe termen lung, acestea pot cauza alte afecțiuni mult mai grave.

Iaurtul îndulcit, alimentul pe care nu ar trebui să îl mănânci la micul dejun

Un alt produs consumat deseori de români la micul dejun este iaurtul îndulcit, cu diferite arome. Această variantă nu este una sănătoasă, alimentul având un conținut foarte ridicat de zahăr.

Aceste tipuri de produse pot ridica nivelul de zahăr din sânge, cauzând grave probleme de sănătate. Totodată, produsele care conțin zahăr și sunt consumate la micul dejun pot duce la inflamarea tractului digestiv.

„Lactatele din iaurt, combinate cu zahărul, pot cauza unele probleme majore asupra sănătății tale intestinale.În primul rând, o mare parte din populație are probleme cu digerarea lactozei, iar iaurtul simplu tinde să aibă mai multe zaharuri decât iaurtul grecesc, care este mai bogat în proteine. Atunci când această lactoză este prost absorbită, poate provoca balonare și suferință intestinală”, a explicat un nutriționist, arată Shefinds.

Alimentele pe care ar trebui să le eviți la micul dejun. Mulți români fac greșeala de a consuma produse de patiserie dimineața

Produse de patiserie. Sursa foto: Dreamstime.com

Produsele de patiserie, bombă calorică pentru organism

Puțini români știu că aceste produse de patiserie sunt bogate în carbohidrați rafinați, nu doar în zaharuri. Mai mult,  în prepararea acestora sunt adăugate ingrediente considerate nesănătoase, iar unul dintre acestea este margarina.

Specialiştii sunt de părere că unul dintre cele mai nesănătoase produs de patiserie este merdeneaua. De asemenea, croissantele sunt la pline de emulgatori si aditivi.