Pișcoturi cu nucă, rețeta tradițională. Un desert delicios la cafea
- Maria Pană
- 11 noiembrie 2023, 17:54
Biscuiții care de regulă sunt consumați la cafea pot fi înlocuiți cu brio de pișcoturi cu nucă. Acestea pot fi servite și separat ca desert.
Rețeta este una extrem de simplă, iar în jumătate de oră aveți un desert crocant care poate fi consumat în diferite feluri. Poate fi chiar și decor pentru înghețată sau frappe. Așadar, iată care sunt ingredientele:
900 de grame de făină
400 de grame de unt sau untură
200 de grame de zahăr
200 de grame de nuci măcinate
1 linguriță de bicarbonat, jumătate de linguriță de oțet
Jumătate de pahar cu apă
Un sfert de linguriță de sare
Esență de vanilie sau rom, coajă de lămâie
Întâi de toate se frământa untura sau untul cu făina în care ați adăugat deja sarea. Pentru ca acest lucru să fie realizat mai ușor vă asigurați că încălziți puțin înainte untura sau untul, în funcție de ce decideți să folosiți. Ambele ingrediente sunt la fel de bune, doar că pișcoturile cu untură sunt mai fragede. După ce mestecați bine în aluat, astfel încât să nu fie niciun cocoloș în aluat începeți să adăugați restul ingredientelor pentru pișcoturi. Mai întâi adăugați zahărul și frământați. Apoi puneți nuca și bicarbonatul și mai frământați puțin.
Pișcoturi date prin mașină
În cele din urmă puneți și apa, esențele pe care le-ați ales și coaja de lămâie. Apoi mai frământați încă odată. Când coca pentru pișcoturi este gata ea nu se mai lipește de mâni. Apoi folosiți mașina de tocat cu forma pentru pișcoturi. Pregătiți o tavă de copt în care puneți hârtie specială pentru copt. Apoi începeți să dați prin mașină pișcoturile. Le așezați în tavă, apoi le dați la cuptor. Se pun la 180 de grade, iar după primele 15 minute le puteți verifica. Când sunt rumenite frumos, pișcoturile sunt gata și pot fi scoase de la cuptor. Se pot servi alături de cafea, sau de înghețată. De altfel se pot servi și singure pentru iubitori de biscuiți. Poftă bună!