FC Bihor s-a impus în fața celor de la FC Argeș. Orădenii merg în grupele Cupei României

FC Bihor s-a impus în fața celor de la FC Argeș. Orădenii merg în grupele Cupei României

Echipa de fotbal FC Bihor  a obținut calificarea în faza grupelor Cupei României în fața a 5.000 de spectatori. Orădenii s-au impus în fața celor de la  FC Argeș cu 1-0.

Cupa Romaniei

Sursa: Arhiva EVZ

Meciul s-a desfășurat pe stadionul Iuliu Bodola, dar până la pauză niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze. Abia în minutul 52 Daniel Stan a reușit să înscrie.

Prima ocazie serioasă a venit în minutul 22 și a aparținut ros-albaștrilor. Sergiu Jurj a trimis mingea în interiorul suprafeței de pedeapsă, iar florin Chițaș a reluat spectaculos, pe lângă bară. Cinci minute mai târziu, în minutul 27 Ionuț Ban a executat impecabil o lovitură liberă, Ricardo Farcaș a reluat cu capul însă mingea nu a intrat în poartă.

Ocazii pentru FC Bihor

Replica oaspeților a venit în minutul 28, moment la care Buhăcianu a scăpat spre poartă. L-a driblat pe goalkeeperul advers, dar Cătălin Jurj a intervenit prin alunecare. Orădenii au revenit mai motivați de la cabine. Acest lucru s-a văzut și în teren.  Ros-albaștrii și-au intensificat atacurile, Cătălin Jurj a centrat de pe partea dreapta, iar Sergiu Jurj a reluat din careu peste poartă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În minutul 51 gazdele au trecut în dreptul lor o ocazie uriașă. După o cursă impetuoasă, Răzvan Gunie șutează de la marginea careului dar portarul piteștean se afla la post și a reușit să scoată mingea de sub transversală. Bihorenii au executat lovitura de colț, Alexandru Stoian trimite o centrare din partea stângă a careului. Cu mult noroc mingea ajunge la Daniel Stan acesta expediază un șut puternic de la 12 metri iar gazdele au deschis scorul.

Bihorenii mai bifează o acțiune importantă în minului 63 moment la care Andrei Moga expediază un șut puternic, dar portarul oaspeților se opune.

FC Bihor amenință poarta adversă până la finalul partidei

Abia pe finalul partidei FC Arges a amenințat poarta roș-albaștrilor. În minutul 75 argeșenii amenință din nou poarta bihorenilor. Tofan a centrat din 6 metri, iar devierea cu capul a lui Angelov trece puțin pe lângă bara din stânga. O ocazie uriaşă pentru argeşeni s-a petrecut în minutul 75, când Tofan a centrat din 6 metri în fața porții, iar Angelov a deviat cu capul, dar puţin pe lângă bara din stânga.

FC Bihor a reacţionat în minutul 82. Răzvan Gunie a expediat un șut periculos de la circa 35 de metri, dar portarul Andrei Bucur a scos de la vinclu. Orădenii au mai avut o ocazie bună în minutul 82, după o centrare din corner, Gunie reia cu capul, dar balonul lovește bara transversală

Pe finalul partidei ambele echipe au avut ocazii. Cea mai notabilă a fost cea din minutul 90+4. Jucătorul oaspeților Betrand a șutat din afara careului dar portarul Pînzariu a respins după un plonjon specatculos.

Partida s-a încheiat cu ocazia celor de la FC Bihor, în minutul 90+6 Andrei Chindlea a trimis o minge la colțul lung dar portarul Bucur a respins mingea în corner. Astfel, Bihorul merge mai depara în Cupa României la fotbal.

Declarațiile învingătorilor

„Este o bucurie de nedescris, este un pas important pentru noi, pentru jucătorii noştri. Asta a fost dorinţa lor, de a merge mai departe în Cupa României. Nu pot decât să-i felicit, să felicit publicul acesta minunat, care a fost alături de noi, care ne-a susţinut şi ne-a împins de la spate. Jucătorii au depus un efort fantastic, pentru că am întâlnit un adversar de nivel superior, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere fotbalistic, cu jucători de Liga I. Drept dovadă, eu cred că ne-am ridicat cât de cât la nivelul competiţiei şi cred că am făcut o figură frumoasă”, a declarat, tehnicianul echipei bihorene, Florin Farcaş.

„Este cel mai important gol din cariera mea de fotbalist. A fost o atmosferă foarte frumoasă, cu suporteri foarte frumoşi, iar acum sperăm să aducem o echipă cât mai mare aici la Bihor. Am avut puţine emoţii la început, dar au fost emoţii constructive, iar ca drept dovadă, eu cred că am făcut un meci mare, un joc reuşit, care ne-a adus calificarea în grupele Cupei României.

În repriza a doua am jucat mai bine tactic şi chiar puteam să mai marcăm. Acest rezultat ne-a adus o mare bucurie, iar acum aşteptăm şi alte echipe valoroase aici la Oradea”, a declarat şi autorul golului, Daniel Stan, potrivit ebihoreanul.ro.

„Vreau să felicit echipa pentru victoria de azi, victorie care au adus-o în primul rând cu inima. Mă bucur pentru rezultatul acesta foarte important pentru noi, care ne-a adus în premieră calificarea în faza grupelor. Le mulţumesc suporterilor care au fost într-un număr foarte mare alături de noi şi îi aştept şi la celelalte meciuri să fie alături de echipă”, a precizat, la rândul său, George Tătar, preşedintele clubului.