Rețeta de vară recomandată de Carmen Brumă. O salată gustoasă și cu puține calorii
- Emma Cristescu
- 2 august 2023, 14:18
Nutriționista Carmen Brumă le-a explicat gospodinelor cum să prepare o rețetă gustoasă de vară. Aceasta este ideală în zilele caniculare, are puține calorii și este foarte sănătoasă.
Gospodinele care vor să slăbească și să gătească rețete cu puține calorii pot prepara salata de vară recomandată de nutriționista Carmen Brumă. Pentru această salate aveți nevoie de următoarele ingrediente: sfeclă roșie, ceapă verde, pătrunjel, leurdă, nuci, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și trei ouă fierte. În funcție de preferințe, puteți adăuga și ulei sau sare.
„Vă arăt, astăzi, una dintre rețetele mele preferate de salată care poate fi o masă în sine, pentru că este foarte sățioasă și are toți macronutrienții necesari: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Aveți nevoie de sfeclă roșie coaptă, un excelent tonic pentru ficat, ceapă verde, pătrunjel, mergea și niște leurdă, dar nu mai aveam, nuci românești, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și niște ouă fierte – eu am folosit trei”, a detaliat Carmen Brumă, pe Instagram.
Cum se prepară rețeta lui Carmen Brumă
Se spală legumele și se taie cu un cuțit. La fel faceți și cu brânza de capră și ouăle, pe care le-ați fiert înainte. Într-un vas, se pune apă, se lasă să dea în clocot, după care puneți ouăle și nu le lăsați decât cinci minute. Apoi, luați un bol în care să turnați apă rece sau cu gheață și să așezați ouăle.
„E foarte simplu de preparat. Tocați pe rând ingredientele, le adaugați în bol, în ordinea în care doriți, puneți uleiul, sare, dacă simțiți nevoia – eu nu am pus – și salata e gata în câteva minute. E foarte hrănitoare, are vitamine, minerale, fibre și este o soluție inclusiv pentru cei care sunt într-un proces de slăbire”, a mai explicat Carmen Brumă, pe Instagram.
Un mic dejun de vară
Carmen Brumă a explicat și ce trebuie să mănânce oamenii dimineața pentru a scăpa de kilogramele în plus.
„Una dintre cele mai apreciate rețete din programele mele de slăbire este pasta de sardină. Este bogată în proteine, Omega 3, calciu și vitamina D, poate fi întinsă pe pâine, pe crackers sau pur și simplu mâncată cu bastonașe din legume crude”, spune ea. „Pentru pasta de sardine aveți nevoie de 200 g de sardine din conservă, (nu uitați să scurgeți uleiul înainte), două ouă fierte, 70 de g de unt și zeama de la o lămâie.
Se pun toate ingredientele într-un bol și cu ajutorul unui mixer se amestecă până când se formează o pastă”, mai spune Carmen Brumă.