Ce se mai găsește prin banane. Mare atenție! Surpriza neplăcută a unei cumpărătoare

Ce se mai găsește prin banane. Mare atenție! Surpriza neplăcută a unei cumpărătoareBanane proaspete un timp îndelungat. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O femeie din Bălți a cumpărat banane din piață, însă a avut parte de o surpriză neplăcută. Atunci când a descoperit ce este în interiorul fructelor și-a făcut griji pentru sănătatea sa. Nu își dorește să mai mănânce niciodată banane.

O femeie a cumpărat mai multe banane dintr-o piață din Bălți, însă a avut parte de o surpriză neplăcută. A mâncat una și a realizat că aceasta avea un gust neobișnuit, așa că a tăiat-o în jumătate. Potrivit spuselor femeii, interiorul fructelor era predominat de culoarea roșie.

După ce a descoperit ce este în interiorul bananelor, femeia a început să își facă griji pentru sănătatea sa. Nu își poate explica de la ce a apărut culoarea roșiatică și nici gustul nespecific acestor fructe.

„În viața mea nu mai mănânc așa ceva!”, a spus femeia, potrivit publika.md.

Sursa foto: publika.md

Banane cu miez roșiatic. Explicațiile specialiștilor

Femeia din Bălți nu este singura care s-a confruntat cu o astfel de situație. În ultimii ani, mai multe persoane au descoperit că interiorul bananelor este roșu închis. Majoritatea au crezut că fructele sunt stricate, însă specialiștii au explicat de la ce provine această culoare ciudată a miezului.

Specialiștii susțin că, atunci când în regiunile din America de Sud unde se cultivă banane sunt înregistrate ploi abundente, poate apărea Mokillo. Aceasta este o infecție bacteriană cunoscută și sub numele de „degetele roșii”. Ea apare pe floarea de banană și, în unele cazuri, poate pătrunde în interiorul fructului. Atunci când acest lucru se întâmplă, bananele au un interior roșiatic spre negru și o textură tare. Acest detaliu se poate observa doar în momentul în care fructul este tăiat.

În cazul în care clienții se confruntă cu astfel de situații, specialiștii le recomandă să returneze fructele la magazinul de unde le-au cumpărat. Producătorii caută metode eficiente pentru a preveni astfel de situații, însă nu pot depista această infecție fără a tăia banalele.

Consumul fructelor afectate de Mokillo nu pun în pericol sănătatea însă specialiștii nu recomandă mâncarea lor. Atunci când descoperă o astfel de problemă, consumator este sfătuit să returneze fructele și să evite consumul lor.