Leguma care mănâncă tot zahărul din organism și face adevărate minuni pentru sănătate. Este foarte bogată în vitamine

Leguma care mănâncă tot zahărul din organism și face adevărate minuni pentru sănătate. Este foarte bogată în vitamine

Consumul zilnic de legume este indicat tuturor celor care vor să-și mențină un stil de viață sănătos. Acestea sunt extrem de bogate în vitamine, iar de cele mai mute ori ajută chiar și la prevenția anumitor boli.

Printre acestea se numără fasolea. Este o legumă bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu, fiind recomandată în special femeilor care vor să nu se îngrașe, deoarece conține foarte puțină grăsime. O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Fasolea, cunoscută sub denumirea de „mâncător de zahăr”

Fasolea mai este cunoscută și sub denumirea de „mâncător de zahăr”, pentru că este o legumă foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. O cană de fasole albă poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Fasolea este foarte bogată și în magneziu. Acesta este cunoscut ca un aliat împotriva stresului, fiind extrem de benefic și pentru sistemul osos. Leguma este recomandată și persoanelor care vor să slăbească, având un indice glicemic extrem de scăzut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fasolea roșie este foarte sănătoasă pentru organism. Conform unui studiu, două linguri din acest tip de fasole oferă organismului până la patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. În plus, prin consumul ei se reduce riscul de cancer la colon sau la sân.

Fasolea reduce riscul de a dezvolta Alhzeimer

În plus, numeroase studii au ajuns la concluzia că un consum regulat de fasole duce la scăderea riscului de a dezvolta diverse afecțiuni ale creierului, cum ar fi boala Alhzeimer. De asemenea, se spune că această legumă trebuie consumată și de cei care au cataractă, deoarece va contribui la sănătatea ochilor, potrivit doctorulzilei.ro.

  • Fasole neagră – este bogată în magneziu, boabele au o textură catifelată și un gust dulce.
  • Fasolea clasică (kidney beans) – este cel mai popular tip de fasole, cu suprafața roșiatică și interiorul alb. Este o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega 3.
  • Fasolea albă (Lima) – are un gust aromat și un conținut ridicat de potasiu, cu un interior de amidon.
  • Fasole verde (păstăi) – are boabe lungi, subțiri, este ațoasă și conține o cantitate semnificativă de proteine.