Rețetă simplă pentru un delicios chec cu banane. Nu necesită vreo tehnică specială și nici ingrediente deosebite

Rețetă simplă pentru un delicios chec cu banane. Nu necesită vreo tehnică specială și nici ingrediente deosebite Sursa foto: Sally Scott | Dreamstime.com

Dacă aveți acasă câteva banane prea coapte pe care nu le mai mâncați, nu vă grăbiți să le aruncați. Sunt perfecte pentru un desert delicios și ușor de realizat. Checul cu banane poate fi savurat în orice moment al zilei, dar merge de minune lângă o cafea.

Checul cu banane este un desert delicios și ușor de realizat. Nu necesită vreo tehnică deosebită și este gata într-o oră. Merge perfect lângă o cafea, la micul dejun sau pur și simplu ca o gustare între mese.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara acest desert delicios aveți nevoie de următoarele ingrediente: 120 de grame de unt cu 82% grăsime, moale, la temperatura camerei, 120 de grame de zahăr brun și 80 de grame de miere de albine sau 200 de grame de zahăr brun, o linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat (opțional puteți adăuga după gust scorțișoară, nucșoară sau cardamon), o linguriță de praf de copt, o linguriță de sare, două ouă mari, 250 de grame de făină, trei banane mari și coapte și 100 de grame de afine sau coacăze pentru culoare.

Mod de preparare

Pentru că nu durează foarte mult să faceți compoziția, ar fi bine să încălziți de la început cuptorul la 180 de grade și să pregătiți tava în care se va coace checul. Aceasta trebuie unsă cu unt și tapetată cu făină. Puteți folosi însă și hârtie de copt dacă doriți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un castron se amestecă făina și praful de copt. Separat, într-un alt recipient mixați untul cu sarea, zahărul, vanilia și celelalate mirodenii dacă ați ales să le folosiți. Adăugați apoi pe rând cele două ouă întregi. Amestecați foarte bine compoziția.

O oră la cuptor

Curățați apoi bananele. Acestea trebuie zdrobite cu furculița și adăugate peste compoziție. Se amestecă din nou totul foarte bine. Adăugați încet făina amestecată cu praful de copt și amestecați până când compoziția este perfect omogenizată. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva afine pentru culoare și un gust mai special.

Turnați apoi compoziția în tavă. Dacă doriți un aspect mai deosebit, puteți tăia o banană pe lung pe care să o așezați deasupea. Puneți tava la cuptor timp de o oră. Când checul este gata, trebuie lăsat zece minute să se răcească, Abia apoi se scoate din tavă. Nu îl tăiați imediat pentru că riscați să îl rupeți. Acest desert se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile, potrivit lauralaurențiu.ro.