Ce trebuie să faci pentru a evita o problemă teribilă de sănătate: demența
- Dosofteea Lainici
- 14 noiembrie 2022, 19:52
Demența ucide, în prezent, 6,5 milioane de oameni în Statele Unite ale Americii. National Institutes of Health consideră că acest număr se va dubla în următoarele patru decenii.
Ultimul studiu a constatat că oamenii în vârstă de 70 de ani aveau aproape o șansă din trei de a se confrunta cu această boală a creierului înainte de a muri. Cei născuți după anii 1920 chiar dacă pot trăi mai mult, vor avea șanse mai mari să se confrunte cu această boală.
Suma pe care guvernul o cheltuiește în fiecare an pentru cercetare pentru combaterea acestei boli este mai mică de 0,1% din suma pe care a cheltuit-o în doi ani pentru combaterea Covid-19. Cu toate acestea, au fost descoperite câteva obiceiuri care ar putea ajuta la combaterea demenței.
Risc crescut de demență
Mersul pe jos poate reduce riscurile de a dezvolta demența. Cele mai recente descoperiri s-au bazat pe un studiu efectuat pe aproape 80.000 de oameni din Marea Britanie de-a lungul mai multor ani. „Descoperirile sugerează că mai puțin de 10.000 de pași zilnic ar putea duce la un risc mai scăzut de demență.”
Cei care au făcut 3.800 de pași pe zi au avut un risc cu 25% mai mic de a dezvolta demență. Cei care au mers 9.800 de pași au avut un risc cu 50% mai mic. Cei care au mers cel puțin 6.000 de pași au avut o probabilitate cu 62% mai mică de a dezvolta demență.
Concluziile studiului
Există trei concluzii cheie în această cercetare. Prima este că beneficiile mersului pe jos sunt cu adevărat revelatoare. A doua concluzie este că o medie de 9.800 de pași te poate ajuta să nu te confrunți cu demența. Iar a treia concluzie este că cu cât mersul este mai rapid, cu atât efectele asupra creierului sunt mai benefice.
Oamenii și-au petrecut cea mai mare parte a ultimului milion de ani mergând mult pe jos, mâncând alimente neprocesate și postind atunci când nu exista mâncare. Probabil că nu este o coincidență că, în ciuda tuturor miliardelor cheltuite pe tehnici medicale avansate, redescoperim încet că trupurile noastre chiar au nevoie de exerciții fizice, de alimente sănătoase și de perioade de post, potrivit Market Watch.