Situație dezastruoasă pentru fermierii români, nevoiți să-și sacrifice animalele. „Dacă mergem în ritmul ăsta o să arătăm porcul la copii doar în poze”

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, nevoiți să-și sacrifice animalele. „Dacă mergem în ritmul ăsta o să arătăm porcul la copii doar în poze” Sursa:Arhiva evz

Sute de fermieri români se confruntă cu o situație disperată în care trebuie să-și sacrifice animalele din cauză că hrana animalelor devine tot mai puțină și tot mai scumpă.

Pe lângă lipsa hranei pentru animale, o altă problemă cu care se confruntă fermierii este pesta porcină, care a reapărut la noi și a dus la crearea a 40 de focare. Astfel, sute de mii de porci trebuie sacrificați.

Fermierii români, nemulțumiți de atitudinea autorităților

Aceasta este și situația lui Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari agricultori și fermieri din țară. Acesta a explicat că autoritățile nu fac și nici nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina contaminarea cu pestă porcină africană. Fermierul este revoltat acum pe ministrul Mediului, despre care susține că nu face nimic și a distrus astfel carnea de porc.

„În aceste trei săptămâni de zile s-a trecut la uciderea a peste 100.000 de capete de porci. 40.000 la Parţa, 42.000 acuma la Pădureni și 20.000 de capete în Iași. Vedeți, se spune și se bate cu cărămida în piept că vânatul este al Ministerului Mediului, dar nu s-a făcut nimica să vină să spună dacă a făcut ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt foarte pornit asupra lui, pentru că am avut discuții, i-am atras atenția colegial, omenește de la om la om, domnule, fă ceva, pentru că uite, ați distrus toată carnea de porc”, a spus Dimitrie Muscă.

Aceasta a mai susținut că o parte din dispariția cărnii de porc este asigurată de mistreții pe care parlamentarii care iubesc vânătoarea îi împușcă în fiecare duminică, iar dispariția celeilalte părți este cauzată de pesta porcină.

Potrivit fermierului, România are 40 de focare de pestă porcină, iar într-o săptămână trebuie sacrificate nu mai puțin de 100.000 de porci.

România nu va mai avea carne proaspătă

Fermierul a susținut că „mâine-poimâine după sărbătorile de iarnă, dacă mergem în ritmul ăsta o să arătăm porcul la copii doar în poze”. De asemenea, acesta a punctat că consumatorii români nu vor mai avea niciodată carne proaspătă, iar cea mai mare cantitate este exportată din Spania.

În acest caz, carne va face cinci sau șase zile pe drum până să ajungă la noi, potrivit Antena3.ro.