Alimentul care distruge creierul. Este toxic, dar mulți îl consumă zilnic
- Simona Suciu
- 28 octombrie 2022, 06:36
Un produs care există în toate casele și pe care îl consumăm zilnic, uneori în cantități uriașe, ne poate distruge creierul. Medicii spun că trebuie eliminat din alimentație.
Cel mai periculos aliment pentru creier este zahărul, mai ales dacă este consumat în exces. Acesta afectează celulele nervoase. „Zahărul este toxic. L-am folosit ani de zile, dar treptat l-am eliminat. Există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Eu folosesc fructe și miere. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase“, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.
Distruge creierul
De asemenea, un îndulcitor sintetic care se găsește în multe alimente poate distruge neuronii. Folosirea lui este interzisă în alimentele dedicate bebelușilor și copiilor mici. Este indicat să citiți foarte bine etichetele produselor.
„ E 951 este un îndulcitor și potențiator de aromă sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul. Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici“, mai spune medicul.
Și mâncarea grasă afectează creierul. „Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu le apreciază deloc. Deci tocăturile, cârnații sau sarmalele sunt mâncăruri grele. Tot sângele se duce în abdomen, unde începe o digestie grea. De aceea și apar accidentele vasculare, pentru că scoți sângele din creier. Nu-i dai nici măcar apă și atunci, el, săracul, se deshidratatează”, a mai spus Vlad Ciurea.
Sfaturi pentru români
Medicul a dezvăluit și câteva din secretele sale. Face înviorare de dimineață, bea apă la prima oră și nu sare peste orele de somn. În medie în adult trebuie să doarmă între șase și opt ore pe noapte în funcție de vârstă.
„Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare, dacă se poate. Prima înviorare este extrem de importantă. Apa de dimineață este importantă, beau două pahare de apă de dimineață, la temperatura camerei. Cafeaua este un răsfăț. La vârsta mea, e nevoie de șase-sapte ore de somn ca să se refacă creierul” explică medicul, potrivit antena3.ro.