Cum ne putem menține sănătatea mentală. Recomandările neurochirurgului Vlad Ciurea

Cum ne putem menține sănătatea mentală. Recomandările neurochirurgului Vlad Ciurea Sursa Foto: Arhiva EVZ

Sănătatea mintală se menține cu gânduri bune, zâmbete și cu activitatea benefică. Gândirea negativă nu este benefică și poate avea consecințe grave asupra sănătății. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat ce se întâmplă la nivelul creierului atunci când adoptăm un stil de gândire pesimist. El spune că nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de necazuri și să facem un pas înaintea nenorocirilor, dacă vrem să evităm îmbolnăvirile.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat ce se întâmplă în creierul uman atunci când gândim pesimist. El a precizat că o astfel de atitudine, pesimistă, nu ajută și este nevoie de o gândire constructivă pentru a face un pas înaintea bolii.

„Organismul, creierul, puterea noastră românească ne-a împins înainte și am reușit. Nu trebuie să fim pesimiști. Trebuie să facem un pas înainte, un pas înaintea bolii, un pas înaintea nenorocirilor. Așa cum spune o vorbă românească, cele rele să se spele, cele bune să se adune. Noi suntem mult mai deștepți acum. Generația care vine prinde totul din zbor”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

Neurochirurgul a precizat că legăturile neurologice se fac mai rapid, în condițiile în care folosim telefoane și dispozitivele electronice, De asemenea, a mai spus profesorul Vlad Ciurea, lectura ajută la menținerea unei sănătăți mentale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Creierul merge înainte, legăturile se fac mai rapid, iar aceste facilități pe care noi le facem pe telefoane, pe tablete, acestea ne ajută cerebral. În schimb, nu trebuie să fim dependenți. Important este să mai și gândim. Trăim într-o lume în viteză. Trebuie să ne adaptăm tehnologiei avansate. Gândim mai repede, mișcăm mai repede, efectuăm mai repede. Într-o zi facem mai multe lucruri și totuși nu ne ajunge ziua. Tot timpul spunem că trece timpul prea repede”, a completat prof. Vlad Ciurea.

sursa: arhiva evz

Alimente benefice pentru creier

Neurochirurgul a mai vorbit, în acest context de alimentele care ajută la menținerea stării de bine pentru creier. Potrivit spuselor sale, ceaiul este o băutură care pune creierul în mișcare, fiind foarte bun. Un ceai gustos, care se găseşte mai pe orice raft, poate face minuni pentru creier, susţine renumitul neurochirurg Vlad Ciurea, profesor universitar. Apa, cafeaua și ceaiul pot fi consumate zilnic și au efecte pozitive pentru sănătatea creierului. În schimb, medicul susține că prăjelile au efect contrar.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat profesorul Ciurea, potrivit gandul.ro.

Neurochirurgul a mai spus că stresul, zahărul, alcoolul, tutunul și drogurile sunt dușmanii creierului. El a indicat printre activitățile benefice și scrisul de mână.

„Zahărul în cantitate mare este dușmanul creierului. Stresul, zahărul și alcoolul sunt dușmanii creierului. Tutunul este și el un dușman pentru creier, pentru că strânge vasele cerebrale. Acestea sunt cele patru mari probleme, iar a cincea problemă fiind drogurile. Adicția de droguri este extrem de periculoasă. Nu știu să vă zic care dintre aceste adicții este mai gravă. Scrisul de mână este coordonarea între ochi, mână și creier. Scrisul de mână este ca un desen”, a spus prof. Vlad Ciurea.