Rețeta pentru cea mai bună pâine. Este incredibil de simplă

Rețeta pentru cea mai bună pâine. Este incredibil de simplăSursa foto: Arhiva EVZ

Pâinea este un aliment ispititor, mai ales atunci când e foarte proaspătă. Are un gust atât de bun încât nu ai cum să-i reziști. Dieteticienii spun că este o greșeală să credem că pâinea poate fi dușmanul nostru, este o sursă excelentă de cereale integrale, aşa că nu ar trebui scoasă din dietă.

Există diete întregi centrate pe eliminarea pâinii și a altor carbohidrați. „Văd o mulțime de clienți care cred că nu ar trebui să mănânce pâine, ceea ce este trist pentru mine, deoarece pâinea este o sursă excelentă de cereale integrale. Pâinea poate face parte dintr-o dietă echilibrată, iar carbohidrații sunt esențiali pentru o sănătate bună ”, a spus Natalie Mokari, dietetician Charlotte, Carolina de Nord.

Două până la trei porții zilnice de cereale integrale, care pot fi găsite în pâine, pot preveni diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și cancerele colorectal, pancreatic și gastric, potrivit unui studiu din 2017.

„Avem nevoie de carbohidrați pentru a funcționa”

Carbohidrații sunt alimente pentru creier. Ori de câte ori nu consumi carbohidrați, te simți foarte lent, parcă ai ceață pe creier, pur și simplu nu ai atât de multă energie”.

Natalie Mokari: „Dacă sunteți în căutarea celei mai sănătoase pâini, trebuie să luați în considerare mulți factori, cum ar fi ce fel de pâine cumperi, ce mănânci cu ea și cât de echilibrată este relația ta cu ea. De exemplu, pâinea de grâu oferă mai multe vitamine, cereale integrale și fibre și au un impact mai puțin negativ asupra zahărului din sânge, ceea ce poate fi util pentru persoanele care au rezistență la insulină”.

Dincolo de tipul de pâine, Mokari a recomandat să ținem cont de ingrediente, adică doar făină, apă, sare și drojdie. Dacă doriţi mai multe fibre, cerealele integrale sunt calea de urmat. Pentru a evita etichetele înșelătoare, verificați lista de ingrediente.

Pentru fibre în plus, căutați pâine cu semințe în crustă

Și dacă este posibil, cumpărați pâinea de la brutării locale, nu din supermarketuri, numai aşa puteţi savura gustul unei pâini proaspete, de bună calitate, cu ingrediente simple, a mai sfătuit ea.

Cu privire la pâinea dietetică sau cu conținut scăzut de carbohidrați,  Mokari nu este un fan. De obicei, au mai multe ingrediente adăugate și inutile pentru a le face să aibă un gust mai bun, a spus ea. De exemplu, dacă pregătiți micul dejun, încercați să combinați pâinea prăjită cu ouă, avocado sau unt de arahide, a adăugat ea.

Și dacă îți place pâinea, mănâncă-o exact cum îţi pică bine, pentru că restricționarea severă de la alimentele care îți plac nu este chiar un mod foarte fericit de a trăi. Cu cât restricționezi ceva mai mult, cu atât vei dori mai mult, așa că păstrează pâinea în meniul tău.

Multă lumea trăiește cu impresia că alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, îngrașă. Dar carbohidrații servesc unui scop important și, fără ei, s-ar putea să vă simțiți lent și iritabil”, a concluzionat Mokari, potrivit cnn.com.

Ne puteți urmări și pe Google News