Serviciile de securitate ucrainene au dezvăluit numele celui care a condus invadarea din Mariupol și asaltul de la Azovstal

Serviciile de securitate ucrainene au dezvăluit numele celui care a condus invadarea din Mariupol și asaltul de la Azovstal Sursa foto: 244447193 © Oleksii Synelnykov | Dreamstime.com

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au dezvăluit numele generalului care a stat în spatele invadării din Mariupol și asaltului de la Azovstal. De asemenea, el a condus mai multe operațiuni militare în Ucraina, potrivit unei anchete.

SBU a dezvăluit că general-locotenentul Andrei Mordvicev, comandantul Armatei a 8-a de Arme Combinate din Districtul Militar Sudic al Federației Ruse, a fost cel care a condus mai multe operațiuni militare în Ucraina, printre care și invadarea din Mariupol și asaltul de la uzina Azovstal.

SBU a dezvăluit cine stă în spatele atacurilor sângeroase din Ucraina

Potrivit anchetei desfășuarete de SBU, Mordvicev a fost cel care a condus operaţiunea de ocupare a teritoriilor din regiunea Donețk și a participat personal la ostilitățile împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, în subordinea sa s-au aflat: Corpul 1 de Armată al Miliției Populare din regiunea Doneţk, o serie de brigăzi motorizate ale formațiunilor armate ilegale ale autoproclamatei republici populare Doneţk, batalioane de tancuri și Batalionul Somalia, Batalionul de recunoaștere Sparta și unități ce aparțineau grupului Wagner.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot el a fost cel care a dat ordinul de a asalta orașul Mariupol, acolo unde infrastructura esențială a fost distrusă și mii de civili uciși.

„În timp ce se afla pe teritoriul părții ocupate de ruşi din Mariupol, Mordvicev a avut o întrevedere cu Kadîrov, aprobând un plan pentru capturarea definitivă a orașului, blocarea și atacul ulterior asupra Azovstal şi uciderea cu brutalitate a ucrainenilor rămași în interior”, a explicat SBU într-un comunicat.

Mordvicev a condus cele mai sângeroase operațiuni din Ucraina

Potrivit SBU, sub comanda sa, trupele rusești au comis atrocități de neînchipuit împotriva personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și a populației civile.

Andrei Mordvicev este acum cercetat în Ucraina pentru mai multe fapte penale: încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, dacă acestea au dus la moartea oamenilor și alte consecințe grave; desfăşurarea de ostilităţi extrem de agresive și de săvârșirea unei infracțiuni de către un grup de persoane, potrivit unui acord prealabil, potrivit SBU.

Recent, Ucraina a dezvăluit numele a cinci militari ruși care în luna februarie au împușcat zeci de civili ce se aflau în mașinile lor.