Comisar militar, împușcat de un rus care nu vrea să se înroleze. Incidentul a avut loc într-un centru de recrutare din Siberia. Video

Comisar militar, împușcat de un rus care nu vrea să se înroleze. Incidentul a avut loc într-un centru de recrutare din Siberia. Video

Un rus a împușcat un comisar militar la biroul de înrolare militară din Ust-Ilimsk, Siberia. Atacatorul a fost reținut și riscă închisoare pe viață.

Într-o înregistrare video apărută pe Twitter se poate observa cum un bărbat rus a deschis focul și l-a împușcat pe comandantul militar într-un centru de recrutare din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk. Evenimentul a fost relatat jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova. Atacatorul s-a identificat în fața ofițerilor de poliție ca fiind Ruslan Zinin, în vârstă de 25 de ani.

 

Rusul l-a împușcat pe comandantul militar local din orașul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina. Bărbatul era îmbrăcat în costum de camuflaj. El a tras cel puțin trei focuri în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere.

„Nimeni nu va pleca nicăieri”, ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor. Înainte de acest lucru, comandantul îi adunase pe bărbați și le ținuse un discurs de încurajare privind plecarea la război.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starea de sănătate a comandantului militar

După eveniment, guvernatorul regiunii a declarat că funcționarul se află într-o stare critică la terapie intensivă. De asemenea, el a mai adăugat că medicii se luptă pentru viața lui. „Sunt rușinat că acest lucru s-a întâmplat într-o perioadă când ar fi trebuit să fim uniți.”, a declarat guvernatorul. Cu toate acestea, adjunctul ministrului de Interne de la Kiev Anton Gheraşcenko a anunțat pe Twitter că funcționarul a decedat.

El a concluzionat prin a spune că atacatorul va fi pedepsit. Pedeapsa minimă este de șase ani, dar el el riscă închisoare pe viață pentru că a atacat un funcționar public. De asemenea, un centru de recrutare a fost incendiat.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca urmare a deciziei lui Vladimir Putin de a declara mobilizarea generală în Rusia. Centrul se află tot în regiunea Irkutsk. Evenimentul s-a întâmplat noaptea trecută. Un videoclip în care se vedea cum un bărbat a declanșat incendiul a apărut pe Twitter.