Cum se prepară oul poșat perfect. Trei rețete prin care puteți obține un mic dejun fără ulei

Cum se prepară oul poșat perfect. Trei rețete prin care puteți obține un mic dejun fără ulei Sursa: Dreamstime.com

Pentru cei care vor să găsească o alternativă la ouăle prăjite în ulei, un mic dejun ce include ouă poșate ar putea reprezenta o alegere mult mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă. Există câteva tehnici simple de care trebuie să ținem cont și care ne pot ajuta să facem un astfel de meniu în propria bucătărie.

Preparatele ce includ ouă poșate pot fi servite împreună cu legume, fructe de mare ori pește sau chiar un sandviș. Pentru a găti ouăle în acest fel avem nevoie de 1-2 ouă, 500 ml de apă, o linguriță de oțet și un vârf de sare.

Cum preparăm oul poșat în stilul clasic

Turnăm apă într-o oală și punem vasul pe foc, după care așteptăm ca apa să atingă punctul de fierbere. După vom reduce focul și adăugăm sarea și oțetul în apă. Într-un vas spargem oul, având grijă să nu deteriorăm gălbenușul acestuia.

Cu mișcări circulare și folosind o lingură vom amesteca în apă, creând un vârtej. Apoi introducem oul în centrul respectivului vârtej de apă și avem grijă ca oul să nu se fi lipit de fundul vasului. Oul poșat trebuie ținut în apă timp de 3-4 minute, după care îl putem scoate utilizând o lingură cu fantă. La final condimentăm cu sare și piper.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oul poșat preparat în folie

Acest mod de gătire a oului poșat este mai puțin „sofisticat” decât primul, astfel încât să fim siguri că oul nu se va sparge în timpul preparării sale.

Pentru asta avem nevoie de o oală cu apă, pe care o punem la fiert. Tăiem o bucată de folie alimentară și o ungem pe o parte cu ulei. Oul se bate ușor și se așează pe partea unsă a foliei de aluminiu. Apoi adunăm folia sub forma unui sac și apoi o legăm cu o ață mai groasă sau cu o sfoară de bucătărie. Scufundăm punga cu oul în apa fiartă și lăsăm să continue fierberea vreme de 3 minute.

Oul poșat preparat în cuptorul cu microunde

Utilizați un castron adânc, cu diametrul cât mai mic, potrivit pentru a fi introdus în cuptorul cu microunde. Umpleți apoi recipientul cu apă, până la jumătatea sa, și adăugați o lingură de oțet și puțină sare.

Faceți un vârtej în apă, folosind o lingură, și introduceți oul în castron. Imediat după băgăți conținutul în cuptorul cu microunde și-l mențineți acolo timp de 1 minut, la 800 de wați, conform Știri Diaspora.