Maioneză fără gălbenușuri. O rețetă bazată pe unul dintre cele mai iubite produse din România

Maioneză fără gălbenușuri. O rețetă bazată pe unul dintre cele mai iubite produse din România Sursa: Arhiva EVZ

Maioneza este un preparat culinar, un sos rece. De obicei, se prepară din ulei vegetal preparat din gălbenuș de ou, frecat bine cu ulei, puțin muștar și puțină zeamă de lămâie. Dacă obișnuiești să respecți posturile, îți voi prezenta rețeta unei maioneze de post cu pufuleți.

O rețetă de maioneză este esențială pentru orice gospodină care preferă preparatele în casă. Ea poate fi făcută și de post pentru cei care nu vor să consume ouă. Ingredientul care le ține locul și oferă culoarea specifică sunt chiar pufuleții. Ei sunt făcuți din mălai, așadar, vor oferi o culoare de galben puternică.

În plus, pentru această rețetă  de maionează  ai nevoie de foarte multe ingrediente. Mai departe, îți voi prezenta produsele de care ai nevoie și modul de preparare al sosului.

Ingrediente maioneză de post din pufuleți :

  1. două mâini pline cu pufuleți cu sare
  2. o linguriță muștar
  3. un sfert de linguriță sare
  4. 150 ml ulei

Modul de preparare maioneză de post din pufuleți :

Într-o sita de tip ciur punem pufuleții. Măsura lor este cam cât putem să luăm de doua ori din pungă într-o mână. Este important să nu te zgârcești și să iei cât mai mulți. Trecem ciurul cu pufuleți pe sub jetul de apă rece. Ulterior, ne asigurăm că toți pufuleții au fost pătrunși de apă. Lăsăm puțin să se omogenizeze cu apa. Procesul durează între cinci și zece minute. După îi punem în vasul în care vom pregăti maioneza.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adăugăm peste pufuleți o linguriță generoasă de muștar, un sfert de linguriță sare. După acest pas, cu ajutorul unui mixer începem să amestecam în vas adăugând treptat puțin, câte puțin ulei până maioneza se îngroașă. La final, adăugăm puțin suc de lămâie după gustul fiecăruia. Acest pas este optional. Aceasta este maioneza din pufuleți,. Rețeta este foarte ușor de pregătit și se poate folosi la diferite salate, la pește, la diferite preparate cu aspic, la unele legume etc, informează Bucătăresele vesele.

Maioneza este un preparat originar din Franța. Ea ar putea proveni din Bayonne sau Mayenne. Se spune că sosul ar fi fost creat în cinstea victoriei lui Richelieau asupra englezilor. Sport la gătit!