Produsele de pe rafturile supermarketurilor, care îţi distrug sănătatea: ”Atacă neuronii până la epuizare și distrugere!”

Produsele de pe rafturile supermarketurilor, care îţi distrug sănătatea: ”Atacă neuronii până la epuizare și distrugere!”Sursa foto> Arhiva EVZ

Medicul Vlad Ciurea a atras atenția că o substanța care se află în produsele cumpărate de români din supermarketuri, este un real pericol pentru sănătate. Aceasta atacă neuronii și poate să ne distrugă pe viață. Este indicat să o evităm.

O substanță extrem de periculoasă se găsește în produsele de pe rafturile supermarketurilor. Aceasta conține  calorii, dar îți poate distruge sănătatea. Medicul Vlad Ciurea a atras atenția că este bine să ne uităm pe etichetă înainte să cumperăm ceva. Este vorba de un îndulcitor artificial: aspartam. Se află în conserve, muștar, ketchup, supe sau chiar iaurturi.

Această pulbere toxică se află și în alte lactate foarte consumate de români. Neurochirurgul Vlad Ciurea a avertizat că îndulcitorul E951 este 200 de ori mai dulce ca zahărul și că este extrem de periculos pentru creier.

"Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori "la pachet" cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri.

O substanță extrem de toxică pentru sănătate

Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

sursa: arhiva evz

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere.

Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici.

Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a atras  atenția neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Îndulcitorul ține locul zahărului în foarte multe produse. Acesta conține: fenilalanină (circa 50%), acid aspartic (circa 40%) și metanol (aproape 10%). Se găsește în băuturile carbogazoase, diferite tipuri de dulciuri, înghețată, ceai, cafea, gemuri, conserve de fructe și legume sau conserve de pește, muştar, sosuri, ketchup, supe instant, iaurturi sau băuturi spirtoase. Și în bere sau cidru este folosită substanța toxică.

”Nu este utilizat în produse ce vor fi tratate termic, care nu sunt suficient de acide sau care trebuie să aibă o perioadă de valabilitate mare.

Prin ingestie, dar şi ca urmare a depozitării alimentelor la temperaturi de peste 300 de grade Celsius, el se descompune în constituenţii săi, adică acid aspartic, fenilalanină şi metanol.

Acidul aspartic este un aminoacid neesenţial (corpul îl produce în cantităţile ce-i sunt necesare, fără a avea nevoie de surse din exterior), cu rol de neurotransmiţător.

Acidul aspartic ingerat suplimentar pătrunde în circulaţia sangvină şi apoi ajunge la creier, unde bariera sangvină cerebrală încearcă să oprească pătrunderea toxinelor şi a neurotransmiţătorilor în exces.

Acidul aspartic în exces devine astfel o aşa-numită excitotoxină, care suprastimulează neuronii, până la epuizare şi distrugere”, potrivit infocons.ro.