Neuronii care reacționează la muzică! Specialiștii au explicat totul. ”Sunt atât de apropiate încât nu le poți despărți”

Neuronii care reacționează la muzică! Specialiștii au explicat totul. ”Sunt atât de apropiate încât nu le poți despărți” Decizia neașteptată luată de o celebră artistă. Vrea să își schimbe viața. Sursa foto:pixabay

Neurologii de la MIT au depistat neuronii din creierul uman care reacționează la cântece. Cu toate astea, o parte din ei nu răspund la orice tip de muzică. Explicația specialiștilor este incredibilă. Creierul nostru nu percepe la fel instrumentele.

Neurologii de la MIT au identificat o serie de neuroni din creierul uman care reacționează atunci când auzim cântece. Aceștia au fost depistați în cortexul auditiv și răspund la voce și muzică, dar nu și la vorbirea obișnuită sau la instrumente. Cercetătorii au făcut o serie de verificări.

Un studiu a utilizat imagistica prin rezonanță magnetică funcțională pentru a identifica o populație de neuroni din cortexul auditiv al creierului care răspunde în special la muzică.

„Există o populație de neuroni care răspunde la cântat, însă există și o altă serie de neuroni care răspunde în sens larg la muzică. Acestea sunt atât de apropiate încât nu le poți despărți, însă am obținut o rezoluție suplimentară, iar acest lucru credem că ne-a permis să le separăm”, spune Norman-Haignere, autorul studiului publicat în revista Current Biology.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii au folosit rezonanță magnetică pentru a scana creierul participanților în timp ce aceștia ascultau o colecție de 165 de sunete. Experții au utilizat muzică, sunete, zgomot de animale, dar creierul a răspuns diferit la fiecare.

Ce înseamnă muzica pentru creierul uman?

Oamenii au răspuns mai mult la muzică decât la vorbire. În noul studiu, cercetătorii au sperat să obțină date cu o rezoluție mai mare, folosind o tehnică cunoscută sub numele de electrocorticografie, care permite înregistrarea activității electrice cu ajutorul unor electrozi plasați în interiorul craniului. Electrocorticografia se folosește și în cazul persoanelor cu epilepsie. Această metodă poate diminua crizele.

Pacienții sunt urmăriți câteva zile, iar medicii află de unde provin crizele. Echipa de la MIT a făcut verificări pe 15 pacienți. S-au folosit 165 de sunete.

Neuronii depistați nu au răspuns la vorbie sau la muzica instrumentală, dar au reacționat la cântece. Punctul specific melodiei pe care l-au găsit este situat în partea superioară a lobului temporal, în apropierea regiunilor dedicate limbajului și muzicii. Această serie de neunori răspunde la tonuri sau interacțiunea dintre cuvinte. Specialiștii urmează să facă cercetări și pe bebeluși pentru a afla dacă există zone selective pentru muzică.