O nouă nenorocire loveşte Ucraina! Un avion s-a prăbușit în timpul unui zbor. Sunt trei victime

O nouă nenorocire loveşte Ucraina! Un avion s-a prăbușit în timpul unui zbor. Sunt trei victime

Avionul s-a prăbușit în regiunea Zaporizhzhia. Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute, dar se pare că aparatul de zbor ar fi lovit un stâlp electric. O persoană a murit și alte două au fost grav rănite, potrivit primelor informații de la fața locului.

Un avion de transport An-26 care aparținea Ucrainei s-a prăbușit, vineri dimineața, în regiunea Zaporizhzhia. Potrivit primelor informații o persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite în urma accidentului. Nu se cunoaște deocamdată câte persoane făceau parte din echipaj.

„Un avion An-26 s-a prăbușit astăzi, la ora 09:00, în zona Mykhailivka, raionul Zaporizhia. Potrivit informațiilor preliminare, aeronava aparținea Ucrainei. Aeronava efectua un zbor tehnic", se arată în comunicatul transmis de Administrația militară regională, pe Telegram.

Cauza accidentului nu a fost încă stabilită. Potrivit informațiilor preliminare și care nu au fost confirmate oficial, avionul a lovit un stâlp electric, iar imediat după impact motorul a luat foc. La fața locului au ajuns specialiștii Serviciul de Stat de Urgență.

Rusia vrea să preia controlul în Donbas

Între timp, Rusia își intensifică atacurile asupra Ucrainei și a respins ideea unui armistițiu pe perioada sărbătorilor de Paște. Rusia a anunțat că vrea să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei.

„De la debutul fazei a doua a operaţiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei. Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să apese asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene. Există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă este oprimată", a susținut Rustam  Minnekayev comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, citat de TASS.

Ministerul rus al Apărării a transmis vineri dimineață că a lovit 58 de obiective militare din Ucraina în cursul nopții, inclusiv locații în care erau concentrate trupe, depozite de combustibil și echipamente militare.

Planul B al lui Putin

Vladimir Putin are nevoie de o victorie, după ce invazia în Ucraina nu a mers așa cum și-a propus, iar armata rusă a fost nevoită să se retragă din unele regiuni. Rusia se concentrează pe zona Donbas, planul B a lui Putin, care vrea să anunțe un succes la parada tradițională de Ziua Victoriei din 9 mai. Luptătorii susţinuţi de Rusia se află aici de ani de zile după ce forţele separatiste ruse au preluat controlul asupra teritoriului în 2014.

 

Ne puteți urmări și pe Google News