Iată alimentele pe care le mănânci zilnic. Ele îți pot cauza căderea părului

Iată alimentele pe care le mănânci zilnic. Ele îți pot cauza căderea părului Sursa: Puhhha | Dreamstime.com

Un pachet mare de chipsuri, bacon sau o ceașcă de supă încălzită au câteva lucruri în comun. Ele pot fi pline de sare, ceea ce, potrivit unui expert, ar putea fi motivul pentru rărirea părului mai multor persoane.

Cel mai frecvent tip de cădere a părului este numit alopecia androgenetică, cunoscută și sub denumirea de „căderea părului cu model masculin” sau „căderea părului cu model feminin”. Acest lucru cauzează, de obicei, o rărire a firului de păr la bărbați și căderea părului la femei.

Aproximativ jumătate dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani și jumătate dintre femeile cu vârsta peste 65 de ani sunt afectați de această problemă, conform Alopecia UK. Dar vârsta nu este singurul factor care joacă un rol important. Există zeci de motive pentru care părul se poate rări sau cădea, inclusiv la tineri.

Kevin Moore susține că prea multă sare în dieta ta poate să dăuneze sănătății tale și a părului tău, ajungând chiar să-i provoace căderea. El a declarat pentru British GQ: „Consumul a prea multă sare va provoca o acumulare de sodiu care se va dezvolta în jurul foliculilor de păr. Acest lucru afectează circulația sângelui care curge către foliculii de păr și împiedică nutrienții esențiali să ajungă la foliculi. În cele din urmă, acest lucru face ca părul să devină lipsit de viață, plictisitor și chiar poate provoca căderea părului.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, prea puțin sodiu poate duce și la probleme de creștere a părului, a susținut Kevin. El a spus: „Consumul a prea puțină sare va reduce iodul din corpul tău, care este esențial pentru buna funcționare a tiroidei. Deci, dacă tiroida este dezechilibrată, părul tău suferă și el, iar părul lipsit de viață, tern și chiar subțire poate fi o consecință.”

Limita zilnică de sare

Părul se bazează pe vitaminele și mineralele din dietă pentru a rămâne puternic. De exemplu, fierul și vitamina B5 pot preveni subțierea și un scalp sănătos, în timp ce proteinele sunt vitale pentru putere și strălucire. Dar, deși ar putea exista factori de mediu care declanșează sau agravează căderea părului - ceea ce este foarte frecvent - de cele mai multe ori, se reduce la genetică.

Nici o cantitate de monitorizare a aportului de sare nu va preveni căderea părului care are loc în familie. Dar, deși nu există nicio legătură directă dovedită între grătarul sărat și căderea părului, este de la sine înțeles că prea mult din chestiile albe sunt dăunătoare pentru sănătatea ta. Organismul se bazează pe sare pentru a regla funcția nervoasă și musculară. Dar prea multă sare poate crește tensiunea arterială, ceea ce crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Adulții nu ar trebui să mănânce mai mult de 6 g de sare pe zi - aproximativ o linguriță, spune NHS. Acesta conține 2,4 g de sodiu. Este ușor să ținem evidența sării atunci când o adăugăm noi înșine în alimente, dar multe alimente de zi cu zi conțin deja sare, inclusiv carnea precum slănina și șuncă, brânza sau condimentele precum sosul de roșii.

Alimentele ambalate, cum ar fi pâinea, chipsurile, semi-preparatele și pizza pot conține mult peste limita zilnică de sare a unui adult. Și unele produse, cum ar fi cerealele, supa și sandvișurile cumpărate de la magazin, pot avea o cantitate mult mai mare de sare decât am avea nevoie, potrivit The Sun.