Chiar înainte de tură, un poliţist din Prahova a fost testat pozitiv la cocaină

Chiar înainte de tură, un poliţist din Prahova a fost testat pozitiv la cocaină

Un agent de la Poliția Rutieră Prahova a atras atenţia colegilor săi şi miercuri a fost testat pozitiv la cocaină, chiar cu puţin timp înainte de a începe tura.

Conform jurnaliştilor prahoveni, omul legii lucra în cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, calitate în care urma să verifice la rândul său șoferii de pe DN1.

„La data de 18 august a.c., în urma efectuării unor activități de verificare a polițiștilor, pentru unul dintre aceștia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv.

Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către BCCO Ploiești, în vederea continuării verificărilor, conform competenței”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova pentru jurnaliştii de la Ziar Incomod.

Poliţistul a declarat că nu comsumă droguri

Se pare că agentul a explicat că nu este consumator de droguri. Pentru a explica rezultatul Drugtestului, el s-a apărat şi a spus că a luat mai multe medicamente (suplimente alimentare).

Motivul pentru care a luat medicamentele a fost că se pregătea pentru susţinerea unui examen important. Sursele consultate de ziariştii locali au dezvăluit că testarea cu DrugTest nu este atât de concludentă cum s-ar putea crede.

Astfel, pentru a dovedi că o persoană chiar a consumat droguri ar fi nevoie de analize medicale mult mai performante şi care se fac doar în laboratoare dedicate. De asemenea, poliţistul prins mai are un argument solid pentru apărare.

În ciuda Drugtestului, agentul are şanse să scape

Pentru ca dosarul penal să fie trimis în judecată, procurorul de caz are nevoie de substanţa care este incriminată. În instanţă, în lipsa probei, dosarele care au legătură cu orice consum de droguri se finalizează de obicei prin clasare.

Biroul de presă al IJP Prahova a confirmat informaţia despre poliţistul testat pozitiv la cocaină pentru Ziarul Incomod.

Altfel, amintim că polițiștii bătăuși de la Secția 16 se toarnă între ei şi o agentă și-a ”vândut” fostul iubit. De asemenea, polițistul care și-a amendat nevasta a recidivat, astfel că au fost deschise două dosare penale pe numele său.

Ne puteți urmări și pe Google News