Dan Barna înţeapă PNL după remanierea lui Nazare: 3 viteze diferite în coaliţie

Dan Barna înţeapă PNL după remanierea lui Nazare: 3 viteze diferite în coaliţie

Vicepremierul şi totodată copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a comentat vineri remanierea ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, despre care a spus că reprezintă o decizie internă a PNL, fără legătură cu partenerii din coaliţia de guvernare, dar care arată diferenţe clare de abordarea politică între liberali şi formaţiunea din care face parte.

„După cum am mai declarat şi ieri, premierul ne-a sunat. Ieri dimineaţă m-a sunat şi mi-a spus că decizia este să-l remanieze pe Alexandru Nazare. Ştiam că există nişte probleme de comunicare între premier şi ministru.

Este o decizie în zona PNL. În protocolul de coaliţie (n.r. – încheiat după revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu) se spune foarte clar că premierul trebuie să discute cu partidul care a făcut nominalizarea.

Este clar, partenerii din coaliţie au fost informaţi

Au fost două discuţii. Cu două zile înainte mi-a spus că i-a solicitat demisia şi ieri dimineaţă mi-a spus că l-a remaniat. Nu s-a făcut la nivelul coaliţiei o evaluare (n.r. – a celorlaţi miniştri). Este un subiect intern al PNL.

(n.r. – a fost întrebat despre perioada în care Florin Cîţu va asigura interimatul la Ministerul Finanţelor) Perioda maximă permisă de lege e genul de decizie care-i aparţine premierului. Dacă vor fi 45 de zile, dacă vor fi mai puţine, vom discuta mai departe în şedinţa de guvern.

Formal, la nivelul coaliţiei, nu a existat o discuţie legată de evaluare în perioada următoare. Sperăm că după ce va trece această campanie electorală mai vizibilă la PNL, mai discretă la USR PLUS, din septembrie să putem trece şi la acele reforme pe care le avem în programul de guvernare.

Dan Barna

Ioana Mihăilă poate răsufla uşurată. Nu e vizată

Ministrul Sănătăţii este foarte activ. Nu am auzit nicio discuţie de la Florin Cîţu despre Ioana Mihăilă. Sunt discuţii fireşti pe care le avem. În coaliţie sunt 3 viteze diferite în ceea ce priveşte reformele”, a declarat Dan Barna, care s-a referit, printre altele la neînțelegeri apărute în  coaliție la începutul anului din cauza împărțirii funcțiilor.

La acea vreme, miniștrii USR PLUS au blocat proiectele miniștrilor PNL, iar actul de guvernare a fost grav afectat. Tensiuni foarte mari au fost şi în aprilie, după demiterea lui Voiculescu, când preşedinta Senatului, Anca Dragu, a indicat că membrii USR PLUS trebuie să fie respectaţi.

Amintim că după remaniere, Alexandru Nazare a dezvăluit că nu a mai discutat față în față cu Florin Cîțu din martie şi că premierul nu i-a lăsat alte opţiuni decât demisia sau remanierea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News