Deputatul USR PLUS, Adrian Wiener, i-a tramsmis lui Ludovic Orban de ce a greşit  după ce a declarat că partenerii de guvernare nu jură pe Biblie şi nu-şi fac cruce, context în care Florin Cîţu poate profita de criticile adresate preşedintelui PNL înaintea alegerilor programate la toamnă pentru şefia partidului.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce.

Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român”, a declarat Ludovic Orban. Despre acest subiect a scris şi jurnalistul Alecu Racoviceanu în articolul Drulăii și războiul crucilor din PNL.

Atenţie la traseiștii de la PSD și ALDE

Replica lui Wiener a fost apăsată şi a reliefat care sunt unele dintre cele mai mari probleme interne ale PNL. „Aveți dreptate, domnule Orban. Sunt convins că toți traseiștii de la PSD și ALDE cu care ați populat PNL au jurat pe Biblie la învestire. Cu siguranță, Costel Alexe și Molnar de la Apele Române au fost la Ziua Drapelului.

Adrian Wiener – USR PLUS

Combinagiii Matica și Macovei, interceptați de DNA în dosarul de trafic de influență de la Galați, sunt în prima linie la festivitățile de 1 Decembrie. Petru Avram și toate «animalele politice» sunt și ei în primul rând prin biserici la slujba de Înviere făcându-și cruci și mimând cucernicia.

Greșiți însă profund cu un lucru, domnule Orban. Suntem născuți aici. Avem părinți și bunici îngropați aici, în acest pământ. Şi avem sentimentul de apartenență la acest popor. Acest sentiment există, chiar dacă nu îl exhibăm atât de obscen pentru a capitaliza politic.

Suntem parte a acestui popor, contribuim la plebiscitul zilnic care până la urmă înseamnă voința acestei națiuni. Și suntem onești și responsabili ca parteneri de guvernare. Puteți conta pe noi. Poate mai mult decât pe mulți dintre voiajorii politici pe care i-ați pripășit prin PNL”, a scris Adrian Wiener pe Facebook.