Președintele Joe Biden, dezorientat în fața jurnaliștilor. Sănătatea mentală a liderului de la Casa Albă, pusă sub semnul întrebării

Președintele Joe Biden, dezorientat în fața jurnaliștilor. Sănătatea mentală a liderului de la Casa Albă, pusă sub semnul întrebării

Președintele american Joe Biden a părut dezorientat și confuz în fața jurnaliștilor care l-au chestionat în legătură cu atacul cibernetic care a lovit sute de companii americane.

Joe Biden și-a scos notele, confuz, încercând să-și găsească cuvintele pentru a da răspunsurile solicitate, după cum relatează The Sun. În vârstă de 78 de ani, președintele american se afla în Michigan, sâmbătă, când a fost întrebat despre „cel mai recent atac cibernetic lansat de către ruși”. Președintele a părut încurcat, în primă fază, neavâd un răspuns clar:

„Nu suntem siguri că sunt rușii, am primit primele informații pe când eram în avion. de aceea am coborât cu întârziere. Vă voi oferi mai multe date când voi fi informat mai bine despre acest lucru”.

El a tăcut, dând impresia că nu va mai face comentarii, după care și-a scos notițele din sacou și le-a spus reporterilor: Vă voi spune ce mi-au transmis. În primul rând, nu suntem siguri în legătură cu autorii. De aceea am direcționat resursele guveramentale pentru a găsi un răspuns la această întrebare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, președintele s-a oprit din nou, intrând în discuție cu un casier de la magazinul agricol King Orchards din Central Lake. Acesta îl întrebase, mai devreme dacă are nevoie de chitanță pentru plăcinta pe care și-a cumpărat-o. Președintele a revenit la jurnaliști și a adăugat: „Am solicitat comunității de informații să îmi dea o informare mai detaliată a cee ace s-a petrecut. Voi ști mai bine mâine. Și dacă informațiile vor duce spre Rusia, i-am spus lui Putin că vom răspunde.

Sute de companii din Statele Unite au fost lovite de un atac cibernetic chiar înainte de 4 iulie, Ziua națională a Statelor Unite. Acest lucru l-a făcut pe a faptul că congresmanul republican Kevin McCarthy să spună că Biden a fost slab în fața lui Vladimir Putin.

Republicanii îi cer un test psihiatric lui Joe Biden

Ronny Jackson, fostul medic al lui Donald Trump a apreciat că actualul președinte american nu îmbătrânește frumos și a spus că democrații ar trebui să-i ceară lui Joe Biden să facă un test cognitiv. El a precizat că Joe Biden a făcut de-a lungul timpului numeroase gafe însă, de această dată, este confuz și dezorientat.

„Nu este nevoie să fii medic ca să observi comportamentul său și să vezi că se întâmplă ceva”, a spus Jackson.

Joe Biden se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare pentru a face un test cognitiv. Din ce în ce mai mulți membri ai Partidului Republican – din opoziție susțin că acesta nu este apt să fie președinte.

Președintele a precizat că intenționează să se supună unui examen medical, anul acesta, iar rezultatele vor fi prezentate publicului.

Capacitățile lui Biden de a-și exercita funcția, sub semnul întrebării

În urmă cu aproximativ o lună, mai mulți generali în retragere au semnat o scrisoare în care au atras atenția că „sănătatea mentală și fizică a lui Biden nu poate fi ignorată”.

Documentul pune sub semnul întrebării capacitatea lui Joe Biden de a deține funcția de președinte.

Președintele, care este predispus la gafe, a greșit de mai multe ori în ultimele luni. Astfel, el a confundat Siria cu Libia de trei ori în timpul unei conferințe de presă, la summitul G7. În martie, a fost surprins călcând peste treptele Air Force One, într-o gafă jenantă.