Și totuși, nu renunțăm la mască. Unde vom fi obligați de lege să ne protejăm de coronavirus

Și totuși, nu renunțăm la mască. Unde vom fi obligați de lege să ne protejăm de coronavirus

În București, în zonele foarte aglomerate, obligativitatea purtării măștii de protecție ar putea să rămână în picioare. Autoritățile iau o decizie sâmbătă.

UPDATE. Masca va fi purtată în continuare, în București, în apropierea școlilor, la 50 de metri distanță, dar și în locurile foarte aglomerate, după cum a anunțat prefectul Alin Stoica.

„Stim că se pot formă aglomerări în parcuri sau Centrul Vechi dar urmează că în urmă monitorizării să primim niște propuneri concrete. Vor fi observări făcute, notate și transmise. La sala de fitness vor trebui să vină cu certificatul printat sau în format electronic. Cu testele PCR sau testele rapide, la fel. Sunt aceleași reguli privind sanctiunile contrventionale”, a declarat prefectul.

Ținta de vaccinare pentru București este de 20.000 de persoane în fiecare zi

„Nu este stabilită deocamdată o țintă de vaccinare. Noi am stabilit, nu oficial, dar avem o țintă de vaccinare zilnică, pe București, de 20.000 de persoane. Și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizatorul unui eveniment este de regulă cel în curtea căruia se organizează evenimentul și pune la dispoziție atât spațiu cât și celelalte mijloace pentru că evenimentul să poată fi organizat. Adică patronul”, a mai declarat prefectul la finalul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, ce a avut loc sâmbătă.

Membrii Comitetului pentru Situații de Urgență s-au reunit, astăzi, la ora 12.00, ca să dezbată dacă se impune ajustarea măsurilor de relaxare din Capitală, în sensul identificării zonelor aglomerate și păstrării obligativității portului măștii acolo unde se impune, a anunțat Alin Stoica, prefectul Capitalei, la Digi24. Așadar, este posibil să existe locuri, în București, unde masca va fi obligatorie în continuare, în spațiile publice.

Masca ar putea să fie obligatorie în Centrul Vechi, unul dintre locurile foarte aglomerate

„În jur de ora 12:00-13:00 va avea loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. Analizăm și noi, conform HG, care ar fi zonele aglomerate, dacă ar trebui să adăugăm peste cele care sunt deja prevăzute în ordinul comun al ministerelor sănătății și de interne și, de asemenea, să ajustăm măsurile pe care le aveam în ultima hotărâre a CMBSU față de noile măsuri de relaxare care au fost hotărâte.

Suntem în discuții atât cu DSP cât și cu Poliția și cu ISU să identificăm sau să vedem dacă putem să identificăm și să și precizăm în hotărâre, ne gândim la zonele pietonale, știm că în Centrul Vechi se pot forma aglomerări, mai ales că se vor deschide acum toate restaurantele și vor funcționa până la ora 00:00, multe dintre parcuri se aglomerează în weekend, arterele comerciale sunt destul de aglomerate. Urmează să discutăm”, a spus prefectul, conform sursei citate.

„Pentru operatorii economici nu avem nimic nou față de ce se prevedea în hotărâre”

„Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii.

Pentru operatorii economici nu avem nimic nou față de ce se prevedea în hotărâre, trebuie ridicate interdicțiile de funcționare între 21:00 și 5:00, ei vor putea să funcționeze tot timpul, cu excepția restaurantelor, cafenelelor care vor funcționa până la 00:00. Aplicabilitatea va fi imediată”, a mai afirmat prefectul Capitalei, Alin Stoica.